529
Αύγουστος 2015, Πεκίνο. Ο Σον Μπάρμπερ με το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου | EPA/WU HONG

Σοκ: Πέθανε στα 29 του ο Σον Μπάρμπερ, παγκόσμιος πρωταθλητής του επί κοντώ

Protagon Team Protagon Team 19 Ιανουαρίου 2024, 09:46
Αύγουστος 2015, Πεκίνο. Ο Σον Μπάρμπερ με το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου
|EPA/WU HONG

Σοκ: Πέθανε στα 29 του ο Σον Μπάρμπερ, παγκόσμιος πρωταθλητής του επί κοντώ

Protagon Team Protagon Team 19 Ιανουαρίου 2024, 09:46

Hταν από τους μεγάλους επικοντιστές αυτής της γενιάς, πριν τα σαρώσει όλα το φαινόμενο Ντουπλάντις, ήταν ο μεγάλος αντίπαλος του Ρενό Λιβανελί. Ηταν από τους πιο γνωστούς γκέι αθλητές. Ηταν μόλις 29 ετών. Ο Σον Μπάρμπερ, ο καναδός παγκόσμιος πρωταθλητής του 2015 στο επί κοντώ, άφησε την τελευταία του πνοή προτού καν κλείσει τα 30 του χρόνια.

Ο ατζέντης του, Πολ Ντόιλ, επιβεβαίωσε στο Reuters ότι ο αθλητής απεβίωσε την Τετάρτη (17/1) στο σπίτι του στο Κίρκγουντ του Τέξας από «ιατρικές επιπλοκές» και μια «σύντομη ασθένεια».

«Περισσότερο από έναν απίστευτο αθλητή, ο Σον ήταν ένα τόσο καλόκαρδο άτομο που πάντα έβαζε τους άλλους μπροστά από τον εαυτό του», είπε ο Ντόιλ και πρόσθεσε: «Είναι τραγικό να χάνεις έναν τόσο καλό άνθρωπο σε τόσο μικρή ηλικία».

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Doyle Management Group (@doylemanagement)

Ο Μπάρμπερ είχε κερδίσει το χρυσό στους Παναμερικανικούς Αγώνες του 2015, ενώ λίγες εβδομάδες αργότερα κατέπληξε τον πλανήτη, κατακτώντας στο Πεκίνο το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου, με άλμα στα 5,90 μ. Ηταν το πρώτο χρυσό για τον Καναδά σε παγκόσμιο πρωτάθλημα ύστερα από 12 χρόνια και το πρώτο που κατακτούσε η χώρα στο συγκεκριμένο αγώνισμα.

Το καλύτερο άλμα του, το οποίο ήταν στα 6 μ. και είχε σημειωθεί στις 15 Ιανουαρίου του 2016, εξακολουθεί να είναι ρεκόρ Καναδά. Αγωνίστηκε επίσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016, αλλά κατετάγη πέμπτος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...