402
Συμπαίκτες και ιατρικό επιτελείο σχηματίζουν ένα τείχος γύρω από τον Ερικσεν | REUTERS /CreativeProtagon

Σοκ στο Euro: Το χρονικό της κατάρρευσης του Ερικσεν στον αγωνιστικό χώρο

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουνίου 2021, 20:01
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 12/06/2021, 23:02
Συμπαίκτες και ιατρικό επιτελείο σχηματίζουν ένα τείχος γύρω από τον Ερικσεν
|REUTERS /CreativeProtagon

Σοκ στο Euro: Το χρονικό της κατάρρευσης του Ερικσεν στον αγωνιστικό χώρο

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουνίου 2021, 20:01
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 12/06/2021, 23:02

Τα πάντα σταμάτησαν δύο λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου του αγώνα της Δανίας με την Φινλανδία, στο τρίτο ματς αυτού του Euro που ήταν να γίνει το 2020, αλλά χτυπημένο από την πανδημία της Covid-19 ξεκίνησε Ιούνιο του 2021. Αλλά αυτή δεν ήταν η μεγάλη του κατάρα:

Το απόγευμα του Σαββάτου, στο γήπεδο της Κοπεγχάγης, ο αστέρας της Εθνικής Δανίας και της Ιντερ Κρίστιαν Έρικσεν κατέρρευσε ξαφνικά σε μια ανύποπτη στιγμή. Ακολούθησαν τρομακτικές στιγμές με τους ποδοσφαιριστές να φωνάζουν αλλόφρονες για βοήθεια, τον Έρικσεν να μένει ξαπλωμένος στο χορτάρι και τους γιατρούς να σπεύδουν στο σημείο.

Ο Κρίστιαν Ερικσεν λίγο προτού καταρρεύσει (Pool via REUTERS/Friedemann Vogel)
(Pool via REUTERS/Jonathan Nackstrand)

Οι γιατροί έτρεξαν στο γήπεδο, του έκαναν μαλάξεις και επέμβαση με απινιδωτή, ενώ οι παίκτες των δύο ομάδων έδειχναν σοκαρισμένοι. Οι συμπαίκτες του στάθηκαν «ασπίδα», ώστε να προστατεύσουν από αδιάκριτα βλέμματα.

Οι παίκτες της Εθνικής Δανίας κάνουν «ασπίδα» για να προστατεύσουν τον συμπαίκτη τους από την αδιάκριτη κάμερα (Pool via REUTERS/Wolfgang Rattay)
( Pool via REUTERS/Friedemann Vogel)

Μετά όλοι αποχώρησαν καθώς ο αγώνας διακόπηκε επισήμως λόγω «ιατρικών λόγων». Επειτα ο Ερικσεν μεταφέρθηκε με φορείο έξω από το γήπεδο και ένα σεντόνι να τον καλύπτει· η UEFA δεν έδειξε καν σε επανάληψη τη στιγμή της κατάρρευσης του παίκτη.

 

Μια εικόνα από την αποχώρηση του Ερικσεν με φορείο. Ευτυχώς έχει ανακτήσει τις αισθήσεις του (Pool via REUTERS/Friedemann Vogel)

Λίγο αργότερα, η UEFA ανακοίνωσε ότι o Ερικσεν, 29 ετών, διεκομίσθη στο νοσοκομείο και η κατάστασή του «έχει σταθεροποιηθεί». Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Δανίας ανακοίνωσε ότι ο παίκτης έχει τις αισθήσεις του και ότι του έγινε CPR, τεχνητή αναπνοή, στο γήπεδο. Λίγο πριν τις 9 μ.μ. στους ηλεκτρονικούς πίνακες του σταδίου της Κοπεγχάγης ανακοινώθηκε ότι ο Ερικσεν είναι σε σταθερή κατάσταση και έχει τις αισθήσεις του.

Όπως ανακοίνωσε η UEFA, αγώνας τελικά θα συνεχιζόταν, ύστερα από αίτημα των παικτών και των δύο ομάδων.

Όντως ο αγώνας ξεκίνησε το ίδιο βράδυ με τους παίκτες και των δύο ομάδων εμφανώς συγκινημένους.

Και για την Ιστορία, η Φινλανδία νίκησε με 1-0.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...