232
Η γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής στο στούντιο της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής του ΣΚΑΪ την Τρίτη | ΣΚΑΙ TV/ ΥοuTube

Σοφία Νικολάου: Τον Σεπτέμβριο ο Κουφοντίνας μπορεί να υποβάλει αίτηση αποφυλάκισης

Protagon Team Protagon Team 2 Μαρτίου 2021, 10:54
Η γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής στο στούντιο της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής του ΣΚΑΪ την Τρίτη
|ΣΚΑΙ TV/ ΥοuTube

Σοφία Νικολάου: Τον Σεπτέμβριο ο Κουφοντίνας μπορεί να υποβάλει αίτηση αποφυλάκισης

Protagon Team Protagon Team 2 Μαρτίου 2021, 10:54

«Τον Σεπτέμβριο του 2021 ο Δημήτρης Κουφοντίνας μπορεί να κάνει αίτηση απόλυσης, κατοχυρώνεται το δικαίωμά του, γιατί κάνει απεργία πείνας;» διερωτήθηκε η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, η οποία σε δηλώσεις της στον ΣΚΑΪ, κάλεσε εκ νέου τη συνήγορο του καταδικασμένου αρχιτρομοκράτη της «17Ν» να προσφύγει στη Δικαιοσύνη αν θεωρεί ότι αδικείται.

«Μπορεί να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, θα μπορούσε να έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη από την πρώτη στιγμή, και να μην κάνει απεργία πείνας», επανέλαβε η κυρία Νικολάου.

«Η ζωή του είναι στα χέρια του (…) Εφόσον θεωρεί ότι έχει παραβιαστεί ο νόμος, γιατί δεν προσφεύγει στη Δικαιοσύνη για να δικαιωθεί;» παρατήρησε χαρακτηριστικά.

Οπως είπε, ο Κουφοντίνας δεν σιτίζεται αυτή τη στιγμή, αλλά υπάρχει διάταξη Εισαγγελέα του Πρωτοδικείου Λαμίας με την οποία αν χρειαστεί θα υπάρξει παρέμβαση από γιατρούς για να διασωθεί η ζωή του. Είναι σε σταθερή κατάσταση αυτή τη στιγμή, έχει επαφή με το περιβάλλον. Παρακολουθείται σε 24ωρη βάση από γιατρό και νοσοκόμο, ως Γενική Γραμματεία «είμαστε πάνω από τον κρατούμενο», διαβεβαίωσε η κυρία Νικολάου.

Η γενική γραμματέας αναφέρθηκε και στην απεργία πείνας που έκανε το 2015 ο Κουφοντίνας, όταν δεν ήθελε να πάει στον Κορυδαλλό (περισσότερα εδώ).

«Το 2015 ο Κουφοντίνας δεν ήθελε να γυρίσει στον Κορυδαλλό (…) Σήμερα δεν μπορεί να γυρίσει, ο Κορυδαλλός είναι φυλακή υποδίκων, έχω βάλει χιλιάδες υπογραφές (για τη μεταγωγή βαρυποινιτών σε άλλες φυλακές). Οσοι βαρυποινίτες έχουν απομείνει θα φύγουν», σημείωσε στη σχετική αναφορά της η κυρία Νικολάου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...