782
Η Σοφία Λόρεν σε μία από τις μεγαλύτερες κινηματογραφικές επιτυχίες της το «Γάμος α λα ιταλικά» (1966) | Interfilm

Σοφία Λόρεν: «Το μυστικό της ευτυχίας μου»

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουνίου 2017, 16:45
Η Σοφία Λόρεν σε μία από τις μεγαλύτερες κινηματογραφικές επιτυχίες της το «Γάμος α λα ιταλικά» (1966)
|Interfilm

Σοφία Λόρεν: «Το μυστικό της ευτυχίας μου»

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουνίου 2017, 16:45

Για την ιταλική σόουμπιζ το «κεφάλαιο “Σοφία Λόρεν”» είναι μια μεγάλη ιστορία. Είναι η σούπερ σταρ της, τόσο του νεορεαλισμού όσο και του Χόλιγουντ, με ρόλους σε ταινίες που έγραψαν ιστορία.

Είναι η καλλονή που κάνει τους Ιταλούς υπερήφανους: 82 ετών, εντυπωσιακά όμορφη και καλοδιατηρημένη ακόμα και τώρα. Και με το άστρο της να μην έχει θαμπώσει ποτέ.

Η Σοφία Λόρεν έδωσε πρόσφατα μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης, στο περιοδικό Io Donna της ιταλικής εφημερίδας Corriere della Sera. Η δημοσιογράφος συνάντησε τη σταρ στο lounge ενός πολυτελούς γιοτ, με την ονομασία «Θαύμα» (στα ιταλικά «Meraviglia»). Η Λόρεν βάφτισε το γιοτ το 2003. Ναι, είναι ωραίο να συναντάς τη Σοφία Λόρεν για να κουβεντιάσετε μέσα σε ένα πολυτελές γιοτ.

MV5BZTJhODcxOGUtMDkyOS00NDIyLTkwYzktNzhkMzk1NWVlZDYzL2ltYWdlL2ltYWdlXkEyXkFqcGdeQXVyMTI3MDk3MzQ@._V1_
Η χυμώδης Σοφία Λόρεν στο «Βοκάκιος 70» (1962)

Πώς; Πώς είναι να ζεις μια τόσο όμορφη ζωή; «Δεν το συνειδητοποιείς. Οταν πετάς τόσο ψηλά, όταν φτάνεις σε ύψη που δεν τόλμησες ποτέ να ονειρευτείς, τότε δύσκολα αντιλαμβάνεσαι ποιος είσαι και τι είναι αυτό που ζεις. Σήμερα πια μπορώ να πω πως έζησα ωραία, γεμάτα, έντονα, με όλο μου το είναι. Χωρίς αμφιβολίες. Δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να έχω ζήσει τη ζωή με περισσότερο πάθος…».

Δηλαδή σημασία έχει να μπορείς να αδράξεις τη στιγμή; «Όχι. Σημασία έχει να μπορείς να είσαι θετικός απέναντι σε όλα. Στα καλά και στα κακά. Την ώρα που τα ζεις. Η ζωή ξέρει να γίνεται συναρπαστική με ευχάριστες και με δυσάρεστες εκπλήξεις. Το να τη ζεις στο έπακρο δεν σημαίνει ότι την καταλαβαίνεις κιόλας.

MV5BZjRmODc0YTMtYTI2Mi00MWIwLWIwODQtMGQ5ZDBhNDgxMTViXkEyXkFqcGdeQXVyMDI2NDg0NQ@@._V1_SY1000_CR0,0,1264,1000_AL_
Εντυπωσιακή όσο ποτέ στο «Παιδί και το δελφίνι» που γυρίστηκε στην Ελλάδα (1957)

»Εγώ για παράδειγμα, μπορούσα να αντιληφθώ το μέγεθος της επιτυχίας μου μόνο μέσα από τα μάτια των άλλων. Υπήρξαν στη ζωή μου σημαντικοί άνθρωποι που με βοήθησαν να διατηρήσω το κέντρο βάρος μου. Πρώτος απ΄όλους ο σύζυγός μου, αλλά και πολλοί άλλοι».

Η Σοφία Λόρεν γεννήθηκε το 1934 στη Ρώμη και μεγάλωσε στη Νάπολη. Ο πατέρας της, ευγενής και με καλή δουλειά (κατασκευαστής μηχανικός) δεν παντρεύτηκε ποτέ την πιανίστα και επίδοξη ηθοποιό μητέρα της. Ετσι εκείνη κατέληξε εργάτρια εργοστασίου στην πατρίδα της τη Νάπολη για μπορέσει μόνη της να μεγαλώσει την κόρη της.

MV5BM2Q2MzEyYjQtY2NmNC00MTQzLWJiMTAtOTIzNDJkNTRiNjU4XkEyXkFqcGdeQXVyMDI2NDg0NQ@@._V1_SY1000_CR0,0,826,1000_AL_
Στην «Κόμισσα από το Χονγκ Κονγκ» (1967)

Η Σοφία Λόρεν άρχισε την κινηματογραφική καριέρα της σε ηλικία 15 ετών, με τη συμμετοχή της στον διαγωνισμό ομορφιάς Μις Ιταλία. Δεν κέρδισε και αποφάσισε να παρακολουθήσει μαθήματα υποκριτικής. Πρώτη της εμφάνιση στο σινεμά ήταν το 1951 σε ηλικία 17 ετών στο «Qvo Vadis» του Μέρβιν Λιρόι.

Το 1950, εκεί στα καλλιστεία, την είχε πλησιάσει ο διάσημος κινηματογραφικός και θεατρικός παραγωγός Κάρλο Πόντι ο οποίος την περνούσε σε ηλικία 22 χρόνια. Παντρεύτηκαν το 1957. Ο γάμος ακυρώθηκε λόγω διγαμίας του Πόντι το 1962 και ξαναέγινε το 1966. Το ζευγάρι παρέμεινε μαζί ως το 2007 που ο Πόντι πέθανε. Απέκτησαν δύο γιους. Σήμερα η Σοφία Λόρεν έχει τέσσερα εγγόνια. Όλα ζουν στην Καλιφόρνια. Η ίδια από το 2006 ζει στη Γενεύη αλλά έχει επίσης σπίτια στη Ρώμη και στη Νάπολη.

MV5BZjVhZDhkNjYtMTNmYy00ZjVkLWE0ZmYtNjVlODE3OTRiODVkXkEyXkFqcGdeQXVyMDI2NDg0NQ@@._V1_SY1000_CR0,0,991,1000_AL_
Στην «Πριγκίπισσα Ολυμπία» (1960)

«Η ζωή μου άρχισε στη Νάπολη. Εκεί ζούσα μακριά από όλα, μέσα στον πόλεμο, στο εργοστάσιο όπου εργαζόταν η μητέρα μου. Κατέληξα στη Ρώμη, όμως και αναρωτιόμουν πώς θα κατάφερνα να ακολουθήσω τις αρχές που μου είχε δώσει η μητέρα μου μέσα σε αυτή την πόλη. Αυτό ήταν δύσκολο. Δεν ήξερα πώς να βαδίσω».

Ηταν πιο εύκολο τότε για μια νέα γυναίκα να βρει τον βηματισμό στη ζωή; «Αν εξαιρέσεις τον πόλεμο, όλα εκείνη την εποχή ήταν πολύ πιο εύκολα. Σήμερα η ζωή των κοριτσιών μού φαίνεται εξαιρετικά περίπλοκη. Εκπαίδευση, προσωπικές σχέσεις, κοινωνικά πρότυπα, κοινωνική δικτύωση. Εγώ απλώς ζούσα θετικά. Και αυτό ήταν αρκετό».

Italian film actress Sophia Loren in a restaurant in France with her husband Carlo Ponti, the man credited with discovering her. (Photo by Keystone/Getty Images)
Με τον σύζυγό της Κάρλο Πόντι. Γνωρίστηκαν όταν εκείνη ήταν 15 ετών και εκείνος 37. Παντρεύτηκαν όταν εκείνη έγινε 22 και εκείνος 44 ετών (Keystone/Getty Images)

Πώς είναι να ζεις θετικά; Και αυτό είναι να αρκετό; Σήμερα; «Κάθε μέρα προσπαθώ να κάνω κάτι θετικό, όχι μόνο για μένα αλλά και για τους ανθρώπους που με περιβάλλουν.

»Επίσης σήμερα ζω απλά: μου δίνει μεγάλη χαρά να μιλάω με τα παιδιά μου, να βλέπω τα εγγόνια μου. Όλα έχουν ξανθά μαλλάκια και γαλάζια μάτια. Αυτό είναι ανεξήγητο… Αλλά τι πειράζει; Αν η ζωή σου επιφυλάσσει ωραία πράγματα θα σου επιφυλάσσει και ευχάριστες εκπλήξεις. Κοίτα να τις χαρείς. Δεν χρειάζεται να ψάχνεις να βρεις μια εξήγηση για όλα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...