212
Διαδηλωτές κρατούν αντίγραφα του Κορανίου καθώς διαδηλώνουν έξω από το Γενικό Προξενείο της Σουηδίας στην Κωνσταντινούπολη (Φωτογραφία Αρχείου) | REUTERS/Dilara Senkaya

Σμύρνη: Ενοπλη επίθεση στο σουηδικό προξενείο με μια τραυματία

Protagon Team Protagon Team 1 Αυγούστου 2023, 19:31
Διαδηλωτές κρατούν αντίγραφα του Κορανίου καθώς διαδηλώνουν έξω από το Γενικό Προξενείο της Σουηδίας στην Κωνσταντινούπολη (Φωτογραφία Αρχείου)
|REUTERS/Dilara Senkaya

Σμύρνη: Ενοπλη επίθεση στο σουηδικό προξενείο με μια τραυματία

Protagon Team Protagon Team 1 Αυγούστου 2023, 19:31

Ενοπλη επίθεση έλαβε χώρα στο σουηδικό προξενείο της Σμύρνης, με μια υπάλληλο σοβαρά τραυματισμένη, σύμφωνα με τον ανταποκριτή της ΕΡΤ, Γιάννη Μανδαλίδη.

Οπως μεταφέρει το Haberturk, η επίθεση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο επίτιμο προξενείο της Σουηδίας και της Νορβηγίας στην Πούντα (Αλσαντσακ).

Ο δράστης, ο οποίος ήρθε για τις διαδικασίες έκδοσης βίζας, επιτέθηκε με το όπλο που είχε μαζί του όταν δεν μπόρεσε να πάρει την απάντηση που ήθελε.

Μια υπάλληλος του προξενείου τραυματίστηκε πρώτα στο στήθος και στη συνέχεια στο πόδι. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και η θεραπεία της συνεχίζεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Από το κυβερνείο της Σμύρνης εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ενα άτομο με νοητική αναπηρία και όνομα Z.Ö. τραυμάτισε κατόπιν ένοπλης επίθεσης, την 1 Αυγούστου 2023 και ώρα περίπου 12:45, στην περιοχή Κονάκ, έναν (μία) πολίτη μας με το όνομα E.T., που μεταφέρθηκε για θεραπεία στο Νοσοκομείο Εκπαίδευσης και Ερευνας του Τεπετζίκ».

Ο δράστης του περιστατικού συνελήφθη μαζί με το όπλο του εγκλήματος και ξεκίνησε δικαστική έρευνα.

Το περιστατικό αυτό λαμβάνει χώρα στη σκιά των αλεπάλληλων καψιμάτων του Κορανίου στη Σουηδία και τη Δανία. Οι πράξεις αυτές έχουν ως αποτέλεσμα κύμα οργής, διαμαρτυρίες και ένταση στις διπλωματικές σχέσεις με τη Μέση Ανατολή, ενώ στη Βαγδάτη, εκατοντάδες Ιρακινοί εισέβαλαν και πυρπόλησαν την πρεσβεία της Σουηδίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...