231
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Κάλινακ (κέντρο), δίνει συνέντευξη Τύπου με την υπ. Υγείας Ζουζάνα Ντολίνκοβα (αριστερά), έξω από το νοσοκομείο | REUTERS/Bernadett Szabo

Σλοβακία: Σταθεροποιήθηκε η κατάσταση του Φίτσο – Δεν θα μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Μπρατισλάβα

Protagon Team Protagon Team 18 Μαΐου 2024, 16:43
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Κάλινακ (κέντρο), δίνει συνέντευξη Τύπου με την υπ. Υγείας Ζουζάνα Ντολίνκοβα (αριστερά), έξω από το νοσοκομείο
|REUTERS/Bernadett Szabo

Σλοβακία: Σταθεροποιήθηκε η κατάσταση του Φίτσο – Δεν θα μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Μπρατισλάβα

Protagon Team Protagon Team 18 Μαΐου 2024, 16:43

Η κατάσταση του πρωθυπουργού της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο είναι σοβαρή αλλά σταθερή, μετά από περαιτέρω χειρουργική επέμβαση, δήλωσε το Σάββατο η υπουργός Υγείας της χώρας Ζουζάνα Ντολίνκοβα.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Σλοβακίας και υπουργός Αμυνας Ρόμπερτ Κάλινακ συμπλήρωσε ότι εξακολουθεί να αντιμετωπίζει κίνδυνο επιπλοκών, ενώ διευκρίνισε ότι η μεταφορά του Φίτσο στην πρωτεύουσα Μπρατισλάβα από το νοσοκομείο της μικρής πόλης Μπάνσκα Μπίστριτσα, όπου έγινε η απόπειρα δολοφονίας του, δεν θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες.

Δεν χρειάζεται, στο μεταξύ, να μεταβιβαστούν τα επίσημα καθήκοντα του Φίτσο, καθώς υπάρχει «κάποια επικοινωνία με τον πρωθυπουργό», προσέθεσε ο Κάλινακ, μιλώντας στους δημοσιογράφους μπροστά από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ο Σλοβάκος πρωθυπουργός.

Ο Φίτσο υποβλήθηκε σε δίωρη επέμβαση την Παρασκευή για την αφαίρεση νεκρού ιστού από πολλαπλά τραύματα από πυροβολισμούς, η οποία αύξησε τις ελπίδες ανάρρωσής του.

Ο Κάλινακ κάλεσε, τέλος, τη χώρα να «μπει σε έναν δρόμο ανεκτικότητας» και κατηγόρησε την αντιπολίτευση και τα μέσα ενημέρωσης ότι υποδαυλίζουν το μίσος, καθώς εδώ κι έξι μήνες υπάρχει πολιτική ένταση στη χώρα.

Σημειώνεται πως ο άνδρας που κατηγορείται για απόπειρα δολοφονίας του πρωθυπουργού Φίτσο έφτασε στο δικαστήριο, όπως μετέδωσε το BBC.

Το ειδικό ποινικό δικαστήριο της Σλοβακίας αποφάσισε πως ο ύποπτος, ο οποίος ταυτοποιήθηκε από τους εισαγγελείς ως Γιουράι Σ., θα παραμείνει υπό κράτηση μετά την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του για απόπειρα δολοφονίας.

Περίπου 100 υποστηρικτές του Φίτσο, μερικοί κρατώντας λουλούδια, συγκεντρώθηκαν έξω από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Φ. Ντ. Ρούσβελτ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...