162
Δρόμος κομμένος στα δύο από τα ορμητικά νερά | Forecast Weather Greece / Facebook

Σκύρος: Κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά από την κακοκαιρία

Protagon Team Protagon Team 10 Ιουλίου 2022, 15:19
Δρόμος κομμένος στα δύο από τα ορμητικά νερά
|Forecast Weather Greece / Facebook

Σκύρος: Κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά από την κακοκαιρία

Protagon Team Protagon Team 10 Ιουλίου 2022, 15:19

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Σκύρος μετά τις ζημιές που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το νησί το Σάββατο 9 Ιουλίου.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Νίκο Μαυρίκο, στόχος είναι η γρήγορη αποκατάσταση των ζημιών στις περιοχές που πλημμύρισαν, κυρίως στα δυτικά και νότια του νησιού. Στο νότιο μέρος, από τις σφοδρές βροχοπτώσεις που συνοδεύονταν από ισχυρούς ανέμους, κατέρρευσαν δυο γέφυρες και γίνονται μεγάλες προσπάθειες για παρακαμπτηρίους οδούς ώστε να εξυπηρετηθεί ο εκεί ναύσταθμος.

Το επόμενο δεκαήμερο ελπίζεται ότι θα αποκατασταθούν και οι άλλες δύο που κατέρρευσαν από τον μεγάλο όγκο νερού στις Αχερούνες.

Οπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος έκλεισαν την πρόσβαση σε δύο παραλίες, του Πεύκου και της Αχερούνας. «Στην παραλία του Πεύκου εγκλωβίστηκαν αρκετοί λουόμενοι που βρήκαν προσωρινό καταφύγιο σε μια ταβέρνα της περιοχής. Τους απεγκλωβίσαμε δυόμισι ώρες μετά».

Πάντως, ο κ. Μαυρίκος διαβεβαίωσε τους τουρίστες που πρόκειται να επισκεφθούν το νησί ότι μπορούν να κινηθούν άνετα σε όλο το οδικό δίκτυο και ότι κανένα κατάλυμα δεν έχει πάθει ζημιά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...