352
Ο σκύλος της μολδαβής προέδρου (αριστερά) ήταν πιο φιλικός με τη σλοβένα πρόεδρο | Maia Sandu via Facebook/Handout via REUTERS

Σκύλος δάγκωσε Πρόεδρο, άρα αυτό είναι είδηση…

Protagon Team Protagon Team 17 Νοεμβρίου 2023, 18:13
Ο σκύλος της μολδαβής προέδρου (αριστερά) ήταν πιο φιλικός με τη σλοβένα πρόεδρο
|Maia Sandu via Facebook/Handout via REUTERS

Σκύλος δάγκωσε Πρόεδρο, άρα αυτό είναι είδηση…

Protagon Team Protagon Team 17 Νοεμβρίου 2023, 18:13

Στη διπλωματία συνηθίζεται το πολιτικό προσωπικό να δείχνει πού και πού τα δόντια του –αφού η επίδειξη πυγμής είναι αναγκαία διαδικασία στις διεθνείς σχέσεις για τις όντως ανεξάρτητες χώρες–, όχι όμως και τα σκυλιά να δαγκώνουν. Να, όμως, που όλα συμβαίνουν στην εποχή μας, καθώς στα διπλωματικά σαλόνια κυκλοφορούν και ζώα.

Η είδηση είναι η εξής: ο σκύλος της μολδαβής προέδρου Μάγια Σάντου δάγκωσε τον μουσαφίρη της, τον πρόεδρο της Αυστρίας Αλεξάντερ φαν ντερ Μπέλεν. Ψιλοπράγματα, βέβαια – τίποτα δεν έπαθε ο άνθρωπος. Ο Αυστριακός άπλωσε το χέρι του για να χαϊδέψει το σκυλί, όμως το ζώο τσίνησε και έδωσε τα διαπιστευτήριά του.

Βέβαια, όλοι είδαν το πάθημα του Αυστριακού (και της Μολδαβής, φυσικά), έτσι κάποιοι από τους παρευρισκομένους στην αυλή του προεδρικού μεγάρου σήκωσαν τα τηλέφωνά τους και απαθανάτισαν το περιστατικό – ύστερα τα social media πήραν το θέμα και το έκαναν γαϊτανάκι.

Τίποτα δεν θα είχε συμβεί αν η Σάντου δεν είχε τη «φαεινή ιδέα» να φέρει τον σκύλο της από τα ενδότερα για να φωτογραφηθεί μαζί με τους πολιτικούς, δηλαδή με την ίδια, τον Φαν ντερ Μπέλεν και την πρόεδρο της Σλοβενίας, Νατάσα Πιρτς Μούζαρ.

Οπωσδήποτε η μολδαβή πρόεδρος καταντράπηκε και ζήτησε συγγνώμη, ιδίως τώρα που η χώρα της θέλει να δείξει στη Δύση ότι έχει ξεφύγει από τη ρωσική επίδραση… Αν ο σκύλος τιμωρηθεί από την κυρία πρόεδρο επειδή έκανε σκυλίσια πράγματα, δηλαδή τη δουλειά του, θα είναι κρίμα και άδικο και αμαρτία μεγάλη. Τέλος πάντων, ο Αυστριακός εμφανίστηκε κάποια στιγμή με μπανταρισμένο χέρι.

Με την ευκαιρία μάθαμε ότι το νεαρό σκυλί υιοθετήθηκε από τη Σάντου στις αρχές του 2023 ως θύμα τροχαίου. Μετά την περιπέτειά του υπέστη ειδική κτηνιατρική θεραπεία, όμως πλέον έχει μόνο τρία πόδια, το καημένο. Τρέχει και με αυτά, όμως όλη τη δύναμή του την έχει ρίξει στα δόντια του…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...