392
Ο Πάνος Σκουρλέτης στην τηλεοπτική του παρουσία στο στούντιο του ΣΚΑΪ, την επομένη της ταραχώδους, όπως εξελίχθηκε, ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ | SKAI/WebTV

Σκουρλέτης: «Συμφωνώ 100% με τον Τσίπρα για τους “αρμούς της εξουσίας”»

Protagon Team Protagon Team 17 Φεβρουαρίου 2020, 11:51
Ο Πάνος Σκουρλέτης στην τηλεοπτική του παρουσία στο στούντιο του ΣΚΑΪ, την επομένη της ταραχώδους, όπως εξελίχθηκε, ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ
|SKAI/WebTV

Σκουρλέτης: «Συμφωνώ 100% με τον Τσίπρα για τους “αρμούς της εξουσίας”»

Protagon Team Protagon Team 17 Φεβρουαρίου 2020, 11:51

«Οταν λέμε ότι ο λαός ψήφισε για αυτήν την κυβέρνηση, αυτομάτως δεν σημαίνει, και με βάση τη Δημοκρατία μας, ότι η κυβέρνηση έχει στο τσεπάκι όλες τις φανερές και τις θεσμικά διαμορφωμένες εξουσίες ή και τις αφανείς». Αυτό είπε ο Πάνος Σκουρλέτης, σε μια προσπάθεια να εξηγήσει την πολυσυζητημένη φράση του Αλέξη Τσίπρα στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ότι στη «δεύτερη φορά Αριστερά» θα πρέπει να ελεγχθούν όχι μόνο οι κυβερνητικές θέσεις, αλλά και «οι αρμοί της εξουσίας».

Η φράση αυτή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ πυροδότησε ποικίλες αντιδράσεις, με τη ΝΔ να μιλάει ευθέως για αντιδημοκρατικές αντιλήψεις. «Είναι δυνατόν να μιλάει η ΝΔ για χούντα;», διερωτήθηκε ο κ. Σκουρλέτης μιλώντας το πρωί στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ.

Εξέφρασε δε την 100% συμφωνία του με τον κ. Τσίπρα και επικαλέστηκε το παράδειγμα του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα σε αντιδιαστολή με αυτό της Λούκας Κατσέλη που διετέλεσε πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας.

Ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι ενώ η κυρία Κατσέλη απομακρύνθηκε από τη θέση της προέδρου της ΕΤΕ γιατί κρίθηκε από την τρόικα ότι ήταν πολιτικό πρόσωπο, δεν συνέβη κάτι αντίστοιχο με τον κ. Στουρνάρα και την Τράπεζα της Ελλάδος.

Στην παρατήρηση ότι η θέση του διοικητή της ΤτΕ είναι ανεξάρτητη από την κυβέρνηση, ο κ. Σκουρλέτης είπε: «Για ποια ανεξαρτησία μου μιλάτε; Κομματικό μπουλντόγκ του μνημονίου ήταν ο Στουρνάρας με πρόσημο, χρώμα, πράσινο και μπλε».

Εξηγώντας τι ακριβώς εννοούσε ο κ. Τσίπρας με τον «έλεγχο των αρμών της εξουσίας», είπε ότι χρειάζεται αξιοκρατία και νομιμότητα στην επιλογή προσώπων και όχι με ρεσάλτο.

«Δύο ισότιμα μπλοκ»

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του στον ΣΚΑΪ, πάντως ο κ. Σκουρλέτης αναφέρθηκε και στη διαφωνία που είχε με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ για τους λεγόμενους «followers», ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρχουν μέλη δυο ταχυτήτων στο κόμμα και εξήγησε ότι τα νέα μέλη, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας iSyriza, θα πρέπει να ολοκληρώσουν την εγγραφή τους εμφανιζόμενοι σε γραφεία του κόμματος και υπήρχε διάσταση απόψεων εάν αυτό μπορεί να γίνει την ημέρα των εκλογών κατευθείαν ή μέσα σε μια διαδικασία προσυνεδριακής συζήτησης.

«Εγώ υποστήριξα, και πολλοί άλλοι, σχεδόν η μισή Κεντρική Επιτροπή, ότι θα πρέπει να γίνει μέσα σε μια διαδικασία δημοκρατικής συζήτησης. Εκεί υπήρξε ουσιαστικά μια ψηφοφορία με δυο ισότιμα μπλοκ μέσα στην ΚΕ», είπε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτή η αναφορά σε «δύο ισότιμα μπλοκ», καθώς η πρόταση του κ. Σκουρλέτη πήρε 50 ψήφους ενώ των «προεδρικών» 55 θα πρέπει να την κρατήσουμε…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...