493
Ο Πάνος Σκουρλέτης στο βήμα του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Σκουρλέτης στο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: «Γιατί δεν κουβεντιάσαμε μετά τις εκλογές;»

Protagon Team Protagon Team 16 Απριλίου 2022, 07:01
Ο Πάνος Σκουρλέτης στο βήμα του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Σκουρλέτης στο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: «Γιατί δεν κουβεντιάσαμε μετά τις εκλογές;»

Protagon Team Protagon Team 16 Απριλίου 2022, 07:01

Η αλήθεια είναι ότι τα όσα είπε ο Πάνος Σκουρλέτης, άλλοτε γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ και κορυφαίος υπουργός των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τώρα βουλευτής και γραμματέας της ΚΟ, τα είχε πει και πριν το συνέδριο του κόμματος που ξεκίνησε την Πέμπτη στο Τάε Κβον Ντο. Όμως τα είπε και από το βήμα, αμφισβητώντας πολλά από τα πεπραγμένα της ηγεσίας του Αλέξη Τσίπρα —όχι όμως τον ίδιο, αυτός δεν αμφισβητείται από κανέναν, ξεκαθάρισε.

Με έναν ενδιαφέροντα τρόπο, ο κ. Σκουρλέτης αμφισβήτησε τον ΣΥΡΙΖΑ του κ. Τσίπρα αλλά όχι τον ίδιο τον κ. Τσίπρα.

«Γιατί δεν κουβεντιάσαμε μετά τις εκλογές;», αναρωτήθηκε.

«Το μήνυμα δεν έχει φθάσει όχι μόνο γιατί αυτά που λέμε δεν τα περνάνε τα ΜΜΕ, αλλά και γιατί δεν τα παίρνουν στα σοβαρά», ανέφερε χαρακτηριστικά το βράδυ της Παρασκευής ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, από το βήμα του 3ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, παρατήρησε ότι «η συζήτηση γινόταν γύρω από το “ποιοι είναι με το 3%”, “ποιοι είναι με το 33%”, “ποιοι είναι με τον πρόεδρ”ο, αυτά με τα οποία θέλαν να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη του κόμματος. Δεν μας ταιριάζουν τα μισόλογα, χρειάζεται ειλικρίνεια», τόνισε

Επιπλέον, εξέφρασε την αντίθεσή του στην εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής από τη βάση, ανέφερε ότι «θα έπρεπε το συνέδριο να εκλέγει πρόεδρο και Κεντρική Επιτροπή σε συσχέτιση με τον διάλογο που γίνεται. Γιατί αυτή η αποσυσχέτιση; Ο Αλέξης Τσίπρας ποτέ δεν αμφισβητήθηκε».

Στην αρχή της ομιλίας του, ο κ. Σκουρλέτης άφησε αιχμές για τα όσα είχε κατακρίνει ο Παύλος Πολάκης για το «μαξιλάρι» των 37 δισ. ευρώ, αντιπαραβάλλοντας τα όσα είπε την Πέμπτη ο ίδιος ο κ. Τσίπρας για τα γεμάτα ταμεία που άφησε η κυβέρνηση.

«Κάποιος κακοπροαίρετος θα έλεγε πως ο Παύλος είναι αντιπροεδρικός. Όχι στη στοχοποίηση των διαφορετικών απόψεων, ναι στο διάλογο και στη σύνθεση», ήταν το μήνυμα του κ. Σκουρλέτη.

Ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑάφησε αιχμές και για μια σειρά πολιτικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, περιγράφοντας ότι δεν υπήρξε ούτε αυτοκριτική για τα λάθη της πενταετίας, ούτε ανάλυσή τους:

«Να εξηγήσουμε γιατί οι καλές μας προθέσεις για τα ΜΜΕ κατέληξαν σε Βατερλό ή για τη διαχείριση του Ελληνικού. Να πείσουμε πως μάθαμε από τα λάθη μας, να αναδείξουμε ποια ήταν τα ασφυκτικά όρια με τα οποία κυβερνήσαμε. Γιατί δεν κουβεντιάσαμε για τις δημοτικές εκλογές; Η προηγούμενη κατάσταση στο κόμμα δεν μας έδινε κουράγιο για καλύτερο αποτέλεσμα. Γιατί είχαμε υπουργούς δύο ταχυτήτων, άλλοι που άκουγαν τα τμήματα πολιτικής του κόμματος κι άλλοι που δεν σήκωναν καν το τηλέφωνο;»

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο κ. Σκουρλέτης τόνισε πως η διεύρυνση του κόμματος δεν πήρε τον σωστό δρόμο γιατί κατασκευάστηκαν ψευδοδιλλήματα, όπως «με το 3% ή με το 33%», «με τον πρόεδρο ή όχι», τα οποία χτίστηκαν από εξωθεσμικά κέντρα, των αντιπάλων της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και φιλικών δυνάμεων.

«Η ενωτική σύνθεση απόψεων είναι πρόκληση, δεν μας περισσεύει κανένας όταν καταρρέει ο πολιτικός αντίπαλος. Μεγαλύτερο όπλο μας είναι οι ισχυρές προγραμματικές δεσμεύσεις, χωρίς μισόλογα. Να καταργήσουμε το ΤΑΙΠΕΔ και άλλες βαθιά νεοφιλελεύθερες προτάσεις. Να αναστείλουμε και να επανασχεδιάσουμε το χρηματιστήριο ενέργειας», ανάφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...