290
«Σύντροφοι» δεν πείθουμε, το μήνυμα Σκουρλέτη | SOOC

Σκουρλέτης: Δεν κερδίζουμε από τη φθορά της κυβέρνησης – Να γίνουμε πιο πειστικοί και φερέγγυοι

Protagon Team Protagon Team 9 Δεκεμβρίου 2021, 15:27
«Σύντροφοι» δεν πείθουμε, το μήνυμα Σκουρλέτη
|SOOC

Σκουρλέτης: Δεν κερδίζουμε από τη φθορά της κυβέρνησης – Να γίνουμε πιο πειστικοί και φερέγγυοι

Protagon Team Protagon Team 9 Δεκεμβρίου 2021, 15:27

Eσωστρέφειας συνέχεια στην Κουμουνδούρου με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Σκουρλέτη, να παίρνει τη σκυτάλη απο τον βουλευτή της Α’ Αθηνών, Χριστόφορο Βερναρδάκη (εδώ) και τον ευρωβουλευτή Στέλιο Κούλογλου (εδώ) και να «ομολογεί» ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει καταφέρει να εισπράξει τα προσδοκώμενα από τη φθορά της κυβέρνησης.

«Η κυβέρνηση πιέζεται αφόρητα από την ίδια την διαχείριση που έχει κάνει» στα της πανδημίας, δήλωσε στον Real FM ο κ. Σκουρλέτης, την ίδια στιγμή όμως, παρατήρησε, «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κατορθώσει στον απαιτούμενο βαθμό να κερδίσει από αυτή τη μείωση του πολιτικού κεφαλαίου της κυβέρνησης».

Και αυτό, πρόσθεσε, «είναι μια πραγματικότητα και μας απασχολεί και σχετίζεται με μια αναγκαία δική μας προγραμματική δουλειά έτσι ώστε να καταστούμε πιο φερέγγυοι και πιο πειστικοί στον κόσμο». «Εχουμε όλες τις προϋποθέσεις, όλα τα εργαλεία», εκτίμησε, εννοώντας εμμέσως πλην σαφώς ότι τα μέσα υπάρχουν, αλλά μένουν αναξιοποίητα και η διαπίστωση είναι κοινή:

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πείθει…

Οπως προαναφέρθηκε, η δήλωση-παραδοχή Σκουρλέτη έρχεται λίγα μόλις 24ωρα μετά τον προβληματισμό που εξέφρασε ο Χριστόφορος Βερναρδάκης -ίσως και με τα βλέμμα στις τελευταίες δημοσκοπήσεις που τόσο αμφισβητούν στην Κουμουνδούρου- για το παρόν και κυρίως το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τις σαφείς αιχμές Κούλογλου για την ηγεσία ότι έχει αργήσει να κάνει «τις αναγκαίες επεξεργασίες, εγκλωβισμένη σε μια άγονη, εσωτερική αντιπαράθεση».

Και επειδή αν δεν μπορείς μόνος, ίσως καλύτερα να πιαστείς από το δοκιμασμένο «η ισχύς εν τη ενώσει», ο πρώην γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ έριξε ξανά «δίχτυα» προς… Χαριλάου Τρικούπη, καλώντας το ΚΙΝΑΛ -υπό τη νέα του ηγεσία σε λίγες ημέρες- να δώσει απαντήσεις που, όπως είπε ο κ. Σκουρλέτης, θα καταστήσουν «πειστική και θελκτική μια αναγκαία προσπάθεια προγραμματικής σύγκλισης για να υπάρξει αύριο μια κυβερνητική πλειοψηφία αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...