306
Ο Αντριου και η Βιρτζίνια Τζιούφρι, το 2001 | Virginia Giuffre

Σκότλαντ Γιαρντ: Τέλος στις έρευνες για τις κατηγορίες εναντίον του πρίγκιπα Αντριου

Protagon Team Protagon Team 11 Οκτωβρίου 2021, 13:22
Ο Αντριου και η Βιρτζίνια Τζιούφρι, το 2001
| Virginia Giuffre

Σκότλαντ Γιαρντ: Τέλος στις έρευνες για τις κατηγορίες εναντίον του πρίγκιπα Αντριου

Protagon Team Protagon Team 11 Οκτωβρίου 2021, 13:22

Στα συρτάρια της κλείδωσε η βρετανική αστυνομία την υπόθεση του πρίγκιπα Αντριου και τις κατηγορίες της Βιρτζίνια Τζιούφρι για σεξουαλική επίθεση εναντίον της όταν ήταν ανήλικη.

Η μητροπολιτική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν θα προχωρήσει σε άλλες ενέργειες, αφού εξέτασε τα στοιχεία που αφορούν τις κατηγορίες εναντίον του Αντριου, γιου της βασίλισσας Ελισάβετ, και του φίλου του, αμερικανού μεγιστάνα, Τζέφρι Επσταϊν.

Η αρχηγός της αστυνομίας του Λονδίνου Κρεσίντα Ντικ είχε πει τον Αύγουστο ότι οι αστυνομικοί θα εξετάσουν τους ισχυρισμούς για τρίτη φορά, αν και δεν θα ξεκινήσουν έρευνα, ύστερα από την αγωγή που κατέθεσε η Τζιούφρι στις ΗΠΑ κατηγορώντας τον πρίγκιπα για σεξουαλική επίθεση, κάτι που ο ίδιος αρνείται.

Η αρχηγός της αστυνομίας είχε πει τότε ότι «κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου».

«Στο πλαίσιο της διαδικασίας, αξιωματικοί της μητροπολιτικής αστυνομίας εξέτασαν έγγραφο που γνωστοποιήθηκε τον Αύγουστο του 2021 στο πλαίσιο της αγωγής στις ΗΠΑ», ανέφερε η ανακοίνωση της αστυνομίας, τη Δευτέρα. «Η εξέταση αυτή ολοκληρώθηκε και δεν προχωράμε σε άλλες ενέργειες».

Στην αγωγή της, η 38χρονη σήμερα Τζιούφρι, κατηγόρησε τον Αντριου ότι την εκμεταλλεύθηκε σεξουαλικά όταν ήταν ανήλικη, στο σπίτι της Γκισλέιν Μάξγουελ, μιας πολύ στενής φίλης του Επσταϊν, η οποία βρίσκεται στις αμερικανικές φυλακές. Ανέφερε επίσης ότι ο 61χρονος σήμερα Αντριου την κακοποίησε τόσο στην έπαυλη του Επσταϊν στο Μανχάταν όσο και στο ιδιωτικό νησί του Αμερικανού, στις Παρθένες Νήσους.

Ο πρίγκιπας Αντριου, ένατος στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου, ανέκαθεν αρνούνταν τις κατηγορίες ότι είχε την οποιαδήποτε σχέση με τη Τζιούφρι. Αναγκάστηκε να αποσυρθεί από τα βασιλικά του καθήκοντα λόγω της φιλίας του με τον Επσταϊν, ο οποίος αυτοκτόνησε σε φυλακή του Μανχάταν το 2019 όπου κρατούνταν αντιμέτωπος με κατηγορίες για σωματεμπορία με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση.

«Η μητροπολιτική αστυνομία συνεχίζει να είναι σε επικοινωνία με άλλες υπηρεσίες επιβολής του νόμου που ηγούνται της έρευνας σε θέματα που σχετίζονται με τον Τζέφρι Επσταϊν», ανέφερε η βρετανική αστυνομία σε ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...