157
Σωρός από κατεστραμμένα τεθωρακισμένα του ρωσικού στρατού στην πόλη Μπούτσα, έξω από το Κίεβο | Τwitter/nextaTV

Σκληρή αντίσταση από τους Ουκρανούς: Με οδοφράγματα σταματούν τη ρωσική προέλαση [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 2 Μαρτίου 2022, 12:28
Σωρός από κατεστραμμένα τεθωρακισμένα του ρωσικού στρατού στην πόλη Μπούτσα, έξω από το Κίεβο
|Τwitter/nextaTV

Σκληρή αντίσταση από τους Ουκρανούς: Με οδοφράγματα σταματούν τη ρωσική προέλαση [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 2 Μαρτίου 2022, 12:28

Με οδοφράγματα στις κεντρικές αρτηρίες που οδηγούν στις πόλεις τους, οι Ουκρανοί προσπαθούν να εμποδίσουν την επέλαση των ρωσικών στρατευμάτων. Χαρακτηριστικό το βίντεο από την πόλη Ενέργκονταρ, με τον μεγαλύτερο πυρηνικό σταθμό της Ευρώπης, όπου πολίτες στήνουν οδοφράγματα με ό,τι μέσο διαθέτουν προκειμένου να εμποδίσουν την είσοδο των Ρώσων.

Στο Σταρομπέλσκ της επαρχίας Λουγκάνσκ, πολίτες μπήκαν μπροστά οι ίδιοι, προτάσσοντας τα σώματά τους, απέναντι στις δυνάμεις του κατακτητή.

Φθάνοντας στις πόλεις-κλειδιά για την εν εξελίξει επίθεσή τους, οι Ρώσοι επιδίδουν τελεσίγραφα στους δημάρχους: «Παραδίνεστε ή σας διαλύουμε»…

Σε βίντεο από την πόλη Κονοτόπ, στην περιφέρεια Σούμι στη βορειοανατολική Ουκρανία, ο δήμαρχος απευθύνεται στους κατοίκους λέγοντάς τους ότι οι Ρώσοι έχουν στείλει τελεσίγραφο και είτε θα τους παραδώσει την πόλη είτε θα την καταστρέψουν ολοσχερώς.

Σε βίντεο του δημάρχου της Ζίτομιρ, που δημοσιεύει το δίκτο Αl Jazeera, αποτυπώνεται με τον πλέον δραματικό τρόπο τι σημαίνουν οι ρωσικές απειλές και τι αφήνουν πίσω τους οι αεροπορικές επιδρομές κατά των αστικών κέντρων της Ουκρανίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...