214
Με το... μαρούλι ανά χείρας, ο βουλευτής της αντιπολίτευσης βάλλει από το βήμα της τουρκικής Βουλής κατά της πολιτικής του Ταγίπ Ερντογάν | YouTube

Σκηνές απείρου κάλλους στην τουρκική Βουλή: Κουνούσαν αγγούρια, μαρούλια και μελιτζάνες στον Ερντογάν

Protagon Team Protagon Team 8 Απριλίου 2022, 10:35
Με το... μαρούλι ανά χείρας, ο βουλευτής της αντιπολίτευσης βάλλει από το βήμα της τουρκικής Βουλής κατά της πολιτικής του Ταγίπ Ερντογάν
|YouTube

Σκηνές απείρου κάλλους στην τουρκική Βουλή: Κουνούσαν αγγούρια, μαρούλια και μελιτζάνες στον Ερντογάν

Protagon Team Protagon Team 8 Απριλίου 2022, 10:35

Στην τουρκική Βουλή μεταφέρθηκε η απόγνωση του μέσου πολίτη στην Τουρκία από την εκτίναξη των τιμών, ακόμη και σε βασικά προϊόντα διατροφής. Με τον πληθωρισμό σε υψηλό 20ετίας (σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της τουρκικής στατιστικής υπηρεσίας, καθώς όπως εκτιμάται, το πραγματικό ύψος του είναι κατά πολύ μεγαλύτερο), οι τιμές λιανικής στη γείτονα έχουν αυξηθεί κατά 100% έως και 150% σε σχέση με πέρυσι.

«Η τουρκική οικονομία είναι τώρα σαν χύτρα ταχύτητας. Με τον πληθωρισμό σε ύψη ρεκόρ και το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου να μεγαλώνει, θα εκραγεί εάν δεν αφήσει τον ατμό να βγει…», προειδοποίησε ο τούρκος οικονομολόγος Μπαρίς Σοϊντάν.

Η κατάσταση που βιώνουν καθημερινά οι πολίτες –και ειδικά εκείνοι που ζουν στα μεγάλα κέντρα– προκάλεσαν την αντίδραση βουλευτών της αντιπολίτευσης που επιτέθηκαν στον Ταγίπ Ερντογάν κουνώντας αγγούρια, μαρούλια, ντομάτες και μελιτζάνες στην αίθουσα της ολομέλειας του τουρκικού κοινοβουλίου.

«Kοιμήσατε τον λαό με τις ιστορίες του ενός λαού, μιας σημαίας και μιας πατρίδας, και σε 20 χρόνια τον κάνατε να έχει ανάγκη μια ντομάτα, ένα αγγούρι, ένα μαρούλι», παρατήρησε χαρακτηριστικά η βουλευτής του Τουρκικού Εργατικού Κάμματος, Σεντά Καντιγκίλ.

«Mια μελιτζάνα –η μία– κοστίζει 5,74 λίρες. Πριν από το AKP, με τα ίδια λεφτά αγοράζαμε 20 κιλά μελιτζάνες», τόνισε ο Ερκάν Αϊντίν του Λαϊκού Κόμματος, για να δείξει το μέγεθος της ακρίβειας στην αγορά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...