223
Ο Ακης Σκέρτσος στο βήμα του 14ου Συνεδρίου της ΝΔ | INTIMEnews

Σκέρτσος: Στα χέρια της κυβέρνησης το πόρισμα της ΡΑΕ για τα υπερέσοδα των παραγωγών ενέργειας

Protagon Team Protagon Team 9 Μαΐου 2022, 12:46
Ο Ακης Σκέρτσος στο βήμα του 14ου Συνεδρίου της ΝΔ
|INTIMEnews

Σκέρτσος: Στα χέρια της κυβέρνησης το πόρισμα της ΡΑΕ για τα υπερέσοδα των παραγωγών ενέργειας

Protagon Team Protagon Team 9 Μαΐου 2022, 12:46

Στα χέρια της κυβέρνησης βρίσκεται από την περασμένη Παρασκευή το πόρισμα της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) για τα υπερέσοδα των παραγωγών ενέργειας, όπως έκανε γνωστό σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Επικρατείας, Ακης Σκέρτσος.

«Μέσα στην εβδομάδα, η κυβέρνηση θα επανέλθει κεντρικά με τα συμπεράσματά της, καθώς της έχει κοινοποιηθεί το πόρισμα της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας και τι ακριβώς έχει συμβεί με τα υπερέσοδα των παραγωγών ενέργειας αναφορικά με τους λογαριασμούς ρεύματος», ανέφερε ο κ. Σκέρτσος, που επανέλαβε ότι οι πόροι για τη στήριξη των καταναλωτών θα προέλθουν από τρεις πηγές: τον κρατικό προϋπολογισμό, τα έσοδα από το ταμείο ενεργειακής μετάβασης και τα έσοδα από το έκτακτο τέλος στους παραγωγούς ενέργειας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», ο έλεγχος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας και του προέδρου της, Θανάση Δαγούμα, κάλυψε όλη την περίοδο της ενεργειακής κρίσης, ξεκινώντας από τον Οκτώβριο του 2021 έως και τον Μάρτιο του 2022, περίοδο ανάφλεξης των χρηματιστηριακών τιμών ενέργειας και αυξημένων διεθνών τιμών (TTF).

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα, η ΡΑΕ προσδιορίζει το μεικτό περιθώριο κέρδους των ηλεκτροπαραγωγών στα €930 εκατ., εκ των οποίων €730 εκατ. αφορούσαν τη ΔΕΗ, €157 εκατ. τους ιδιώτες και €40 εκατ. τις ΑΠΕ χωρίς κρατική ενίσχυση. Από το συνολικό ποσό αφαιρουμένης της εκπτωτικής πολιτικής της ΔΕΗ (ύψους 335 εκατ. ευρώ), τα έσοδα αυτά διαμορφώνονται σε 600 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...