352
Ο Ακης Σκέρτσος στο πρώτο του briefing με την ιδιότητα του κυβερνητικού εκπροσώπου τη Δευτέρα | INTIMEnews

Σκέρτσος: Ο Τσίπρας κοροϊδεύει τους πολίτες εξαγγέλλοντας όσα δεν ψήφισε στη Βουλή για την Υγεία

Protagon Team Protagon Team 25 Απριλίου 2023, 12:30
Ο Ακης Σκέρτσος στο πρώτο του briefing με την ιδιότητα του κυβερνητικού εκπροσώπου τη Δευτέρα
|INTIMEnews

Σκέρτσος: Ο Τσίπρας κοροϊδεύει τους πολίτες εξαγγέλλοντας όσα δεν ψήφισε στη Βουλή για την Υγεία

Protagon Team Protagon Team 25 Απριλίου 2023, 12:30

Κορύφωση της προεκλογικής περιόδου και ο Αλέξης Τσίπρας δείχνει να επιμένει σε εξαγγελίες που έχουν ήδη υλοποιηθεί από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ετσι μετά τη συμπερίληψη (εδώ) της κατάργησης της Εισφοράς Αλληλεγγύης στις προεκλογικές του υποσχέσεις και στο λεγόμενο «πρόγραμμα των πρώτων 50 ημερών», ήρθε και η εξαγγελία  από την Κω για την αξιοποίηση του ιδιωτικού τομέα και ιδιωτών γιατρών στις νησιωτικές περιοχές – εξαγγελία που προκάλεσε την αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Ακη Σκέρτσου.

«Ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί άλλα να λέει και άλλα να κάνει. Προφανώς δεν μας εκπλήσσει. Χθες από την Κω –και σήμερα σε τηλεοπτική του συνέντευξη– εξήγγειλε την αξιοποίηση του ιδιωτικού τομέα και ιδιωτών γιατρών στις νησιωτικές περιοχές όταν υπάρχει ανάγκη», σημείωσε ο κ. Σκέρτσος, υπενθυμίζοντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι τα συγκεκριμένα μέτρα έχουν ψηφιστεί από την κυβέρνηση με το άρθρο 56 του νόμου 4931/2022 «Ενίσχυση των δημοσίων δομών υγείας από ιδιώτες παρόχους και ιδιώτες ιατρούς σε έκτακτες ανάγκες» και το άρθρο 7 του νόμου 4999/2022 «Προκήρυξη θέσεων ιατρών κλάδου Εθνικού Συστήματος Υγείας με καθεστώς μερικής απασχόλησης».

Ο Ακης Σκέρτσος υπενθύμισε επίσης ότι τότε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν στήριξε τη σχετική ρύθμιση στη Βουλή και είχε κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι προβαίνει στην «ιδιωτικοποίηση της Υγείας».

Και τώρα, τόνισε, έρχεται να προτείνει αυτό που πολέμησε. «Δεν πιστεύουμε ότι μετάνιωσε, απλώς συνεχίζει να κάνει καλά αυτό που ξέρει, να κοροϊδεύει τους πολίτες», παρατήρησε χαρακτηριστικά.

Στη δήλωσή του ο κ. Σκέρτσος επεσήμανε, τέλος, την απουσία οιασδήποτε αναφοράς στο Μεταναστευτικό κατά την παρουσία Τσίπρα στην Κω, ένα νησί που, όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «είχε δοκιμαστεί σκληρά από τις μεταναστευτικές ροές και την ασυνάρτητη πολιτική –“η θάλασσα δεν έχει σύνορα”– των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

«Ισως γιατί η δική μας κυβέρνηση έδωσε λύση στο πρόβλημα και η σύγκριση είναι καταλυτική», ήταν η εξήγησε που έδωσε ο κ. Σκέρτσος στην επιλεκτική αυτή αφωνία του κ. Τσίπρα.

Οσο για τη απάντησή του σχετικά με το σχέδιο «Δήμητρα» τού εν δυνάμει κυβερνητικού του εταίρου, Γιάνη Βαρουφάκη, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης σχολίασε πως ήταν μάλλον κάτι σαν «στρίβειν δια του Βερολίνου». «Ενα απλό “όχι, ευχαριστώ” θα ήταν πιο άμεσο και αποτελεσματικό. Αλλά δεν το ακούσαμε», κατέληξε στο σχόλιό του ο Ακης Σκέρτσος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...