530
| INTIMEnews

Σκέρτσος για Τσίπρα: Λειτουργεί ως εθνική εξαίρεση – Αμφισβητεί τα περί τουρκικής παρέμβασης στη Θράκη;

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουνίου 2023, 13:57
|INTIMEnews

Σκέρτσος για Τσίπρα: Λειτουργεί ως εθνική εξαίρεση – Αμφισβητεί τα περί τουρκικής παρέμβασης στη Θράκη;

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουνίου 2023, 13:57

Πολιτική απρέπεια χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Ακης Σκέρτσος, την απόπειρα του Αλέξη Τσίπρα να εμπλέξει ακόμη και τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό, Ιωάννη Σαρμά, στην προεκλογική αντιπαράθεση για το θέμα των υποψηφίων-εντολοδόχων του τουρκικού προξενείου που «κατέβασε» στη Θράκη ο ΣΥΡΙΖΑ για να πάρει τις ψήφους της μουσουλμανικής μειονότητας.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, προχωρώντας σε μια πολιτική απρέπεια, επιχείρησε να εμπλέξει τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό στο θέμα της μειονότητας», σχολίασε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τη Δευτέρα, ο κ. Σκέρτσος για την επίσκεψη Τσίπρα λίγες ώρες νωρίτερα (εδώ) στον Ιωάννη Σαρμά και επανέλαβε:

«Ο κ. Τσίπρας είχε ειδοποιηθεί εγκαίρως και αρμοδίως από την ΕΥΠ πριν από την προκήρυξη των εκλογών του Μαΐου για το τι συνέβαινε. Επέλεγε να αγνοήσει τα στοιχεία που του παρουσιάστηκαν και δείχνουν σαφή ανάμειξη του τουρκικού προξενείου στις εκλογές και να μην ακούσει καν τις φωνές από το εσωτερικό του κόμματός του: ότι για λίγες χιλιάδες ψήφους είχαν πουλήσει την ψυχή τους στους τουρκικό προξενείο.

Tα τρία ερωτήματα που έθεσε στον Αλέξη Τσίπρα και την Κουμουνδούρου ο Ακης Σκέρτσος:

Γιατί οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν παίρνουν σαφή θέση για το αν εκπροσωπούν τη μουσουλμανική ή τη δήθεν τουρκική μειονότητα;

Αμφισβητεί ο ΣΥΡΙΖΑ τα μηνύματα που μαρτυρούν ευθεία παρέμβαση του τουρκικού προξενείου;

Διαψεύδει ο κ. Τσίπρας ότι είχε λάβει ενημέρωση με υλικό από την ΕΥΠ πριν από τις εκλογές;

«Θυμήθηκε τον τοξικό εαυτό του και παίζει με τους θεσμούς. Λειτούργησε και λειτουργεί ως εθνική εξαίρεση. Σε μια σειρά ζητημάτων ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας προέταξε το στενά κομματικό συμφέρον. Το ίδιο έπραξε και στην Ροδόπη. Γιατί δεν παίρνουν θέση οι υποψήφιοι; Αμφισβητεί ο ΣΥΡΙΖΑ τα περί παρέμβασης; Ο κ. Τσίπρας διαψεύδει ότι είχε λάβει ενημέρωση; Η αφωνία τους δεν μας εκπλήσσει», σχολίασε για τη ιδιότυπη αυτή «σίγαση» που έχει επιβληθεί στους «τούρκους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ», όπως τους αποκαλεί σε σχετικό της δημοσίευμα (εδώ) η Hurriyet.

«Αντί να κουνάει το δάχτυλο στη ΝΔ να αναθεωρήσει την στάση την δική του και του κόμματός του και να δώσουν καθαρή απάντηση ο ίδιος και τα δυο στελέχη του. Η αφωνία του ΣΥΡΙΖΑ δεν μας εκπλήσσει. Τον αφήνουμε στην κρίση του λαού. Η Ελλάδα είναι κυρίαρχο κράτος, δεν θα ανεχτούμε καμία ανάμειξη στα εσωτερικά της χώρας», κατέληξε στην τοποθέτησή του ο κ. Σκέρτσος.

Ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας υπεραμύνθηκε, τέλος, και των δηλώσεων της Ντόρας Μπακογιάννη (εδώ) στις οποίες αναφέρθηκε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου το πρωί της Δευτέρας ο κ. Τσίπρας.

«Η κυρία Μπακογιάννη δεν έχει να δώσει διαπιστευτήρια δημοκρατικότητας σε κανέναν, τα έχει δώσει εδώ και πολλά χρόνια. Είναι πρόεδρος της Επιτροπής για την ενσωμάτωση της Θράκης στην Κοινωνική και Οικονομική Ζωή της χώρας μας. Είπε το αυτονόητο, ότι μόνο όποιος πολιτικός υπηρετεί την εθνική στρατηγική για ένταξη της μειονότητας στην κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας, μπορεί να υπηρετήσει τους πολίτες αυτούς», απάντησε ο Ακης Σκέρτσος, ενώ για τις αντίστοιχες αιτιάσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την ΕΥΠ και τα περί «εργαλειοποίησής» της, επανέλαβε:

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλαβε στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης στοιχεία που έδειχναν μια εμπλοκή του προξενείου στα εθνικά μας θέματα και έκρινε ότι αυτή την ενημέρωση έπρεπε να την έχει ο κ. Τσίπρας. Αυτό τον κατηγορούμε, ότι ήξερε και δεν έκανε τίποτα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...