244
|

Σκέρτσος για self tests: Προκαθορισμένο αντίτιμο αν χρειαστεί βοήθεια φαρμακοποιού

Protagon Team Protagon Team 22 Μαρτίου 2021, 11:25

Σκέρτσος για self tests: Προκαθορισμένο αντίτιμο αν χρειαστεί βοήθεια φαρμακοποιού

Protagon Team Protagon Team 22 Μαρτίου 2021, 11:25

Στο θέμα των δωρεάν self tests αναφέρθηκε σε δηλώσεις του πρωί της Δευτέρας, στον ΣΚΑΪ, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Ακης Σκέρτσος, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν τίθεται θέμα αμοιβής για τη χορήγησή τους από τα φαρμακεία.

Θα ήταν αστείο, είπε ο κ. Σκέρτσος, να ζητείται αμοιβή για ένα δωρεάν τεστ που απλώς παίρνουν από το ράφι και το δίνουν στους πολίτες, παράλληλα όμως, σημείωσε ότι θα υπάρξει προκαθορισμένο αντίτιμο, εάν κάποιος χρειαστεί τη βοήθεια του φαρμακοποιού για να κάνει το τεστ ή εκπαίδευση για το πώς να το κάνει.

Σε άλλη ερώτηση για την επίταξη των υπηρεσιών ιδιωτών γιατρών, ο υφυπουργός ανέφερε ότι «αν δεν προσέλθουν κάποιοι από τους 206 γιατρούς που επίταξε η κυβέρνηση, θα προχωρήσουμε με τους επόμενους. Θα εξαντλήσουμε –είπε– τη δεξαμενή των 2.000 γιατρών που υπάρχουν στην Αττική».

Οσο για το άνοιγμα των δραστηριοτήτων, ο κ. Σκέρτσος αρκέστηκε να πει ότι θα αξιολογηθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα των επόμενων ημερών και οι αποφάσεις θα ληφθούν την Παρασκευή. Σύμφωνα με τον ίδιο, στόχος της κυβέρνησης είναι το ελεγχόμενο άνοιγμα, με βάση πάντα την πορεία της πανδημίας, απέφυγε ωστόσο να δώσει συγκεκριμένη ημερομηνία.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που πρέπει να κάνουμε, τόνισε, είναι να τηρήσουμε τα μέτρα και μετά να πάμε σε ελεγχόμενα ανοίγματα. Εχουμε αυστηρότερο lockdown από ό,τι τον Μάρτιο του 2020, τα μέτρα λειτουργούν, αλλά έχουμε αύξηση της κόπωσης των πολιτών και μεταδοτικότητας λόγω μεταλλάξεων, επεσήμανε μεταξύ άλλων.

Για τα σχολεία, τέλος, ο κ. Σκέρτσος επιβεβαίωσε ότι πρώτα θα επιστρέψουν στα θρανία οι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...