Αλλαγές στην τακτική ενημέρωση για τον κορονοϊό σχεδιάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση. Κι αυτό διότι οι επικοινωνιακοί στόχοι αλλάζουν, καθώς η πανδημία εξελίσσεται.
Μέχρι σήμερα, η επίσημη ενημέρωση πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα, στις 6 μ.μ.
Η πρώτη, που γίνεται κάθε Δευτέρα από την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους, αφορά την ενημέρωση για τα εμβόλια.
Η δεύτερη, με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα, την καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου και τον επίκουρο καθηγητή Επιδημιολογίας Γκίκα Μαγιορκίνη, πραγματοποιείται κάθε Πέμπτη και στο πλαίσιό της αναλύονται όλα τα πρόσφατα επιδημιολογικά δεδομένα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη αλλαγή, που θα γίνει άμεσα, είναι η μεταβολή της ώρας την Πέμπτη. Η απόφαση σχεδόν έχει κλειδώσει και η ενημέρωση θα πραγματοποιείται, μάλλον από αυτήν την Πέμπτη, στις 12 το μεσημέρι.
Στόχος των ειδικών του υπουργείου Υγείας είναι να παίζουν αποσπάσματα οι εκπομπές και τα μεσημεριανά δελτία ειδήσεων, ώστε να ενημερώνονται περισσότεροι πολίτες.
Την ίδια στιγμή, όπως όλα δείχνουν, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στη «συγχώνευση» των δύο ενημερώσεων, καθώς πλέον το τοπίο των εμβολίων έχει ξεκαθαρίσει σε μεγάλο βαθμό και οι συνεχείς επαναλήψεις των ίδιων θεμάτων κουράζουν τους τηλεθεατές, όπως δείχνουν και τα νούμερα της τηλεθέασης.
Επιπλέον, εκ του αποτελέσματος γίνεται εμφανές ότι δεν πείθονται πλέον πολίτες από τη συγκεκριμένη επικοινωνιακή μέθοδο, καθώς τα νέα ραντεβού είναι εξαιρετικά μειωμένα το τελευταίο διάστημα.
Σε αυτό το πλαίσιο, ενδέχεται να υπάρξουν και αλλαγές προσώπων, αν και είναι δύσκολο να βρεθούν ειδικοί που θα καταφέρουν και νεανικό κοινό να προσεγγίσουν, αλλά και τους μεγαλύτερους σε ηλικία να πείσουν να εμβολιαστούν.
Μάλιστα, οι ανεμβολίαστοι άνω των 60 ετών φαίνεται να αποτελούν τον πιο σκληρό πυρήνα της ομάδας που αρνείται να εμβολιαστεί, καθώς οι μικρότερες ηλικίες πείθονται πολύ πιο εύκολα με συγκεκριμένα κίνητρα.
Οι πολίτες άνω των 60 ετών, όμως, είναι αυτοί που απασχολούν περισσότερο την κυβέρνηση, καθώς είναι πολύ περισσότεροι σε σύγκριση με άλλες χώρες της Ευρώπης, ενώ έχουν πολλές περισσότερες πιθανότητες να νοσήσουν βαριά και να προκαλέσουν «έμφραγμα» στο σύστημα υγείας.
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News