Τη μεταφορά του πρωθυπουργικού γραφείου και του υποστηρικτικού μηχανισμού του από το Μέγαρο Μαξίμου στο Μέγαρο Μποδοσάκη της Λεωφόρου Αμαλίας εξετάζουν σοβαρά, σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Καθημερινής» της Κυριακής, τα ανώτερα κυβερνητικά κλιμάκια.
Η χωροταξική αυτονόμηση του πρωθυπουργικού επιτελείου, το οποίο σήμερα είναι διασκορπισμένο σε διάφορα γραφεία πέριξ της Βασιλίσσης Σοφίας, είναι ένα ζήτημα που απασχολεί έντονα τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Αλλωστε το Μαξίμου, παρά την αίγλη, το κάλλος και τον υψηλό συμβολισμό του, είναι ένα μάλλον «άβολο» και «άκαμπτο» κτίριο, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, δυσπροσάρμοστο στις σύνθετες ανάγκες μιας αρκετά μεγάλης επιτελικής ομάδας.
Η σύγκρισή του με το πλήρως ανακαινισμένο, από το 2007, Μέγαρο του Ιδρύματος Μποδοσάκη, ένα κτίριο «φιλέτο» έξι ορόφων, δύο υπογείων και συνολικής επιφάνειας 13.460 τετραγωνικών μέτρων, είναι από κάθε άποψη συντριπτική, εξηγεί το ρεπορτάζ, λόγω της εντυπωσιακής αναμόρφωσής του και της πρωτοφανούς τεχνολογικής του επάρκειας – δίχως να παραβλέπεται, φυσικά, η εντυπωσιακή θέα στον Εθνικό Κήπο και στο Ζάππειο.
Το ρεπορτάζ της «Καθημερινής» αναφέρεται επίσης στο «μεγαλύτερο κτηματολογικό θρίλερ που παίχτηκε στο κέντρο της Αθήνας μέσα στο 2023» όσον αφορά το Μέγαρο Μποδοσάκη, μετά την απόφαση της Eurobank να μετακομίσει την έδρα της στη συμβολή των οδών Σταδίου και Ομήρου, ενώ επισημαίνει ότι η προγραμματισμένη ανακαίνιση του Μεγάρου Μαξίμου δημιουργεί από μόνη της την ανάγκη προσωρινής μεταφοράς του πρωθυπουργικού γραφείου σε άλλον χώρο. Αλλωστε, το Μέγαρο Μποδοσάκη, μετά από τρεις μήνες πρόσθετων εργασιών, θα είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους πρώτους του νέους ενοίκους.
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News