318
«Ολες οι εξελίξεις θα σταθμιστούν» έλεγαν από το επιτελείο του κ. Ανδρουλάκη (φωτ. αρχείου) | Konstantinos Tsakalidis/SOOC

Σκέψεις για εκλογές στο ΠΑΣΟΚ ακόμη και μέσα στον Ιούλιο

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουνίου 2024, 20:33
«Ολες οι εξελίξεις θα σταθμιστούν» έλεγαν από το επιτελείο του κ. Ανδρουλάκη (φωτ. αρχείου)
|Konstantinos Tsakalidis/SOOC

Σκέψεις για εκλογές στο ΠΑΣΟΚ ακόμη και μέσα στον Ιούλιο

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουνίου 2024, 20:33

Εκλογές για την ανάδειξη αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ακόμη και μέσα στον Ιούλιο φέρεται να εξετάζει ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης, σε μια υποχώρηση, φαινομενικά, από την αρχική του θέση για εσωκομματικές κάλπες το φθινόπωρο του 2025.

Αυτή την πληροφορία μετέδωσε, τουλάχιστον, το protothema.gr το απόγευμα της Παρασκευής, μεταφέροντας την εκτίμηση της ηγεσίας της Χαριλάου Τρικούπη ότι «μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδος θα δημιουργήσει εσωστρέφεια».

Συντασσόμενη με τη «γραμμή» των καθαρών λύσεων, η πλευρά Ανδρουλάκη ουσιαστικά πετάει το «γάντι» σε όσα στελέχη και βουλευτές έθεσαν θέμα ηγεσίας μετά τις ευρωεκλογές –ορισμένοι εξ αυτών αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, το βράδυ της Κυριακής– και πιθανότατα αιφνιδιάζει τους εσωκομματικούς αντιπάλους.

Τούτο διότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται να επισπεύδει την εκλογική διαδικασία για την αρχηγία, δίχως να αποκλείονται οι κάλπες ακόμη και τον Ιούλιο! Ο ίδιος αναμένεται να αποσαφηνίσει τον «οδικό χάρτη» για την εσωκομματική μάχη εντός του μήνα.

Ημερομηνία-κλειδί ίσως είναι η 30ή Ιουνίου, οπότε και θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Νωρίτερα, την Τετάρτη 19 Ιουνίου, θα συνεδριάσει το Πολιτικό Συμβούλιο, όπου ο κ. Ανδρουλάκης ενδέχεται να ανοίξει τα χαρτιά του και σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά.

Οι πιθανοί αντίπαλοι

Το μήνυμα των συνεργατών του κ. Ανδρουλάκη ενόψει της διαφαινόμενης κρίσης στην παράταξη είναι «είμαστε εδώ».

Την ίδια ώρα, οι Χάρης Δούκας, Μανώλης Χριστοδουλάκης και Παύλος Γερουλάνος, τρία από τα στελέχη που ακούγεται ότι θα διεκδικήσουν την ηγεσία, χωρίς να αποκλείονται οι εκπλήξεις, είναι πολύ κοντά στο να ανακοινώσουν και τα δικά τους πλάνα, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα.

«Δεν υπάρχουν αποφάσεις»

Σχολιάζοντας τις αναφορές για επίσπευση των εκλογικών διαδικασιών για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη δήλωσαν στο ERTnews πως «δεν είναι κάτι το οποίο έχει αποφασίσει ο Νίκος Ανδρουλάκης».

Από την άλλη «τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί» και «όλες οι εξελίξεις θα σταθμιστούν».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...