554
Καρέ από το βίντεο που τράβηξε ο πάστορας με κρυφή κάμερα: δείχνει την Κιμ και το περιτύλιγμα της τσάντας Dior | You Tube

Σκανδαλώδης τσάντα Dior για την Πρώτη Κυρία της Νότιας Κορέας

Protagon Team Protagon Team 28 Ιανουαρίου 2024, 10:17
Καρέ από το βίντεο που τράβηξε ο πάστορας με κρυφή κάμερα: δείχνει την Κιμ και το περιτύλιγμα της τσάντας Dior
|You Tube

Σκανδαλώδης τσάντα Dior για την Πρώτη Κυρία της Νότιας Κορέας

Protagon Team Protagon Team 28 Ιανουαρίου 2024, 10:17

Γνωρίζατε ότι η Νότια Κορέα διαθέτει και αυτή τη Μαρία Αντουανέτα της; Και όμως! Αυτός ο ουδόλως κολακευτικός χαρακτηρισμός αποδόθηκε στην Πρώτη Κυρία της χώρας, σύζυγο του ντόπιου προέδρου, από το κόμμα του ανδρός της! Η Κιμ Κεόν-χι (καμία σχέση με τον Βόρειο Κιμ) κατηγορείται ότι ζήτησε ακριβά δώρα ως ανταλλάγματα για κάποιες συναντήσεις της και ότι ένα αδιάκριτο βίντεο την κατέγραψε να αποδέχεται την προσφορά «επώνυμης» τσάντας αξίας 2.000 ευρώ (και κάτι ψιλά) – ήταν αυθεντικό Dior το τσαντικό, και της το έδωσε ένας αμερικανοκορεάτης πάστορας. Τώρα ο σύζυγος-πρόεδρος, ο Γιούν Σουκ-γιεόλ βρίσκεται σε δεινή θέση, διότι στην πατρίδα του ο νόμος απαγορεύει στους θεσμικούς παράγοντες και εν γένει στους δημοσίους λειτουργούς το ψυχωφελές χόμπι της δωροληψίας.

Αυτή η τσάντα έπεσε σαν βόμβα στην πολιτική σκηνή της Νότιας Κορέας, η οποία διανύει και προεκλογική περίοδο, έγραψε η Corriere della Sera. Υποπτη για διαφθορά, λοιπόν, είναι η Πρώτη Κυρία. Ομως η υπόθεση έχει και άλλες, μάλλον πιο ενδιαφέρουσες πτυχές. Ο πάστορας της τσάντας, ονόματι Τσόι Γιάε-γιούνγκ, είναι γνωστός για τη θέση του υπέρ της συμφιλίωσης με τη Βόρεια Κορέα. Από αυτόν όμως προέρχονται και οι αποκαλύψεις για τα δώρα, μάλιστα είπε ότι το βίντεο με την τσάντα το τράβηξε ο ίδιος με μίνι κάμερα κρυμμένη στο ρολόι του – ένα αξεσουάρ κατασκόπων τύπου 007, οπωσδήποτε. Ο πάστορας, μόλις τελείωσε τη δουλειά του με την Πρώτη Κυρία, παρέδωσε το βίντεο σε ιστότοπο της νοτιοκορεατικής αντιπολίτευσης ο οποίος αμέσως το δημοσίευσε στην πλατφόρμα YouTube.

Αν ο Θεός θελήσει η πίστη του πάστορα να απονεκρωθεί κάποτε, ο άνθρωπος αποκλείεται να μείνει άνεργος: έχει μεγάλες σκηνοθετικές ικανότητες. Αυτό το αποδεικνύει το βίντεο που γύρισε και το οποίο είναι εμπνευσμένο. Ξεκίνησε καταγράφοντας την αγοραπωλησία της τσάντας σε μια μπουτίκ της Σεούλ, έκανε φόκους στην τιμή του προϊόντος, έδειξε τη μάρκα του και, τέλος, κατέγραψε το πεσκέσι του επάνω στο γραφείο της Κιμ. Απ’ όσα είπε συνάγεται ότι η εκδοχή του είναι λίαν επιβαρυντική για την προεδρική σύζυγο. Αυτή, όπως διαβεβαίωσε άπαντες ο πάστορας, του είχε ζητήσει το κατιτί της για να τον δεχθεί σε ακρόαση: «Η τσάντα ήταν το εισιτήριο εισόδου μου». Πάντως στο βίντεο ακούγεται η Πρώτη Κυρία να του λέει: «Μα, γιατί μου φέρνεις συνέχεια τέτοια πράγματα;…» Και έτσι ξέσπασε πολιτική διαμάχη.

Το αντιπολιτευόμενο Δημοκρατικό Κόμμα κατηγόρησε τον πρόεδρο ότι προσπάθησε να καλύψει τις ατασθαλίες της συζύγου του, η οποία είναι επιχειρηματίας. Αλλά ακόμη και το δικό του κόμμα, το Λαϊκό Κόμμα, φοβούμενο ότι θα χάσει ψήφους στις επικείμενες κάλπες, παρενέβη εξίσου στη διαμάχη: ένας από τους ισχυρούς βουλευτές του χαρακτήρισε την Κιμ «Μαρία Αντουανέτα της Σεούλ»… Η Κιμ, 51 ετών, όμορφη και πάντα κομψή, ήταν ήδη πολυσυζητημένη φιγούρα στη Σεούλ, αφού κατηγορήθηκε ότι αντέγραψε τη διπλωματική εργασία της και ότι στο χρηματιστήριο έπαιξε με σημαδεμένη τράπουλα, έχοντας εξασφαλίσει εμπιστευτικά κρίσιμες πληροφορίες για μεγάλη μπάζα.

Τελικά, τη μοιραία τσάντα του Dior μάλλον θα τη χαρούν μόνο τα (θηλυκά) ποντίκια της νοτιοκορεατικής γραφειοκρατίας. Το προεδρικό ζεύγος απέφυγε κάποια δημόσια δήλωση για το σκάνδαλο, όμως το προεδρικό γραφείο εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία γνωστοποίησε ότι «το δώρο που απλώς απεδέχθη η Πρώτη Κυρία κατέληξε σε αποθήκη ως κρατική περιουσία». Παρά το καταχώνιασμα της τσάντας η υπόθεση δεν έκλεισε, ακόμη και αν τα αδηφάγα τρωκτικά ροκανίσουν μέχρις εξαφανίσεως το πειστήριο της δωροληψίας. Εξάλλου οι οπαδοί του προεδρικού ζεύγους είναι βέβαιοι ότι όλη η υπόθεση είναι στημένη και μιλούν περί συνωμοσίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...