327
Ιταλίδα ξενοδοχοϋπάλληλος εμβολιάζεται στο Μόναχο – μία φωτογραφία που συνοδεύει το ρεπορτάζ της Bild | YouTube/RAI

Σκάνδαλο στο Μόναχο με παράνομους εμβολιασμούς… Ιταλών 

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουνίου 2021, 17:51
Ιταλίδα ξενοδοχοϋπάλληλος εμβολιάζεται στο Μόναχο – μία φωτογραφία που συνοδεύει το ρεπορτάζ της Bild
|YouTube/RAI

Σκάνδαλο στο Μόναχο με παράνομους εμβολιασμούς… Ιταλών 

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουνίου 2021, 17:51

Χωρίς δεύτερη δόση αντικορονοϊκού εμβολίου θα μείνουν περίπου 150 υπάλληλοι ενός πολυτελούς ξενοδοχείου της Σαρδηνίας οι οποίοι εμβολιάστηκαν στο Μόναχο στις 21 Μαΐου. Και τούτο επειδή το θέμα έχει λάβει διαστάσεις σκανδάλου στη Γερμανία, ύστερα από δημοσιεύματα του γνωστού ταμπλόιντ Bild.

Η διαδικασία που ακολουθήθηκε αφήνει άφωνους τους γερμανούς πολίτες λέει το γερμανικό έντυπο, επειδή εκατομμύρια Γερμανοί, μεταξύ τους και άτομα ανήκοντα σε ομάδες υψηλού κινδύνου, περίμεναν υπομονετικά το ραντεβού για τον εμβολιασμό τους, ωστόσο παρακάμφθηκε η σειρά τους με τις ιταλικές εισαγωγές.

Η εφημερίδα αναφέρεται σε εμβόλια BioNTech/Pfizer (σημειωτέον, με αυτή τη σειρά γραμμένες οι φίρμες στο πρωτότυπο).

Οι εμβολιασμοί των ξενοδοχοϋπαλλήλων έγιναν σε ξενοδοχείο αεροδρομίου, κατά τη διάρκεια ημερήσιας εκδρομής τους στο Μόναχο, με ναυλωμένη πτήση της εταιρείας Lufthansa. Η Bild είναι βέβαιη ότι παραβιάστηκε ο σχετικός με τους εμβολιασμούς νόμος και ωρύεται. Το ιταλικό ξενοδοχείο ονομάζεται «Forte Village». Οι υπάλληλοί του εμβολιάστηκαν στο Hilton και το βράδυ της ίδια ημέρας είχαν επιστρέψει στη βάση τους.

Το ξενοδοχείο αμύνθηκε στην καταγγελία με το επιχείρημα ότι ο εμβολιασμός αυτός δεν επηρέασε καθόλου το τοπικό εμβολιαστικό πρόγραμμα. Ο ιατρός του Μονάχου που εμβολίασε τους Σαρδινιόλους, κάποιος Ούντο Μπεκενμπάουερ, είπε ότι συνήργησε επειδή αυτό του ζητήθηκε, επίσης ότι η γερμανική κυβέρνηση ήταν ενήμερη. Ωστόσο, αυτή την τελευταία αναφορά του Μπεκενμπάουερ διέψευσε ο δικηγόρος του: «Καμία κρατική ή ομοσπονδιακή αρχή δεν συμμετείχε στην οργάνωση ή την εποπτεία των εν λόγω εμβολιασμών» δήλωσε.

Πάντως η υπόθεση έχει πλέον φθάσει σε επίπεδο εισαγγελικής έρευνας.

«Παράλληλη αγορά εμβολιασμών» για πλουσίους

Ιταλικά Μέσα ανέφεραν ότι και ένα άλλο ιταλικό ξενοδοχείο λουξ, της Ρώμης στη δεύτερη περίπτωση, το «Palazzo Fiuggi», έστειλε και αυτό τους υπαλλήλους του -καμιά εκατοσταριά άτομα- στο Μόναχο, και τους εμβολίασε. Τα δύο γεγονότα έχουν δημιουργήσει υποψίες ότι υπάρχει «παράλληλη αγορά εμβολιασμών» στη Γερμανία, η οποία αφορά πλουσίους. Κατόπιν όλων αυτών, οι πρώτοι που θα πληρώσουν το μάρμαρο θα είναι οι εμβολιασθέντες ξενοδοχοϋπάλληλοι. Αυτοί δεν θα λάβουν τη δεύτερη δόση του εμβολίου, στη Γερμανία τουλάχιστον, δόση η οποία χορηγείται έξι εβδομάδες μετά την πρώτη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...