307
Ο Χιου Εντουαρντς είχε παραδεχτεί την ενοχή του τον περασμένο Ιούλιο, έναν χρόνο μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου παιδικής πορνογραφίας | REUTERS/Isabel Infantes

Σκάνδαλο στο BBC: Καταδίκη του Εντουαρντς για παιδική πορνογραφία

Protagon Team Protagon Team 16 Σεπτεμβρίου 2024, 15:14
Ο Χιου Εντουαρντς είχε παραδεχτεί την ενοχή του τον περασμένο Ιούλιο, έναν χρόνο μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου παιδικής πορνογραφίας
|REUTERS/Isabel Infantes

Σκάνδαλο στο BBC: Καταδίκη του Εντουαρντς για παιδική πορνογραφία

Protagon Team Protagon Team 16 Σεπτεμβρίου 2024, 15:14

«Είμαστε συγκλονισμένοι από τα εγκλήματά του. Εχει προδώσει όχι μόνο το BBC, αλλά και το κοινό που τον εμπιστεύτηκε». Με αυτή τη δήλωση υποδέχτηκε το BBC την καταδίκη του Χιου Εντουαρντς – ενός από τους πιο διάσημους παρουσιαστές του – για παιδική πορνογραφία.

Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε 6μηνη φυλάκιση με διετή αναστολή και του επέβαλε την υποχρέωση να παρακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα αναμόρφωσης. Η ανώτατη ποινή που θα μπορούσε να του επιβληθεί για τα αδικήματά του ήταν 12μηνη φυλάκιση.

Σε κάθε περίπτωση, ο επί εικοσαετία παρουσιαστής των ειδήσεων των 9, που υπήρξε δημοφιλής και αξιοσέβαστος, θα παραμείνει για επτά χρόνια στο μητρώο σεξουαλικών παραβατών.

Τον Ιούλιο, ο ίδιος είχε δηλώσει ένοχος για όλες τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν, έναν χρόνο μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου παιδικής πορνογραφίας με πρωταγωνιστή τον ίδιο. Ο 63χρονος Εντουαρντς είχε παραδεχτεί την διακίνηση  πορνογραφικού υλικού μέσω διαδικτύου.

Κατά την ακροαματική διαδικασία, έγινε γνωστό ότι ο Εντουαρντς είχε πληρώσει εκατοντάδες λίρες για να λάβει τις 41 επίμαχες εικόνες για τις οποίες κατηγορήθηκε. Αποκαλύφθηκαν, δε, κάποια μηνύματά του με τα οποία ζητούσε κι άλλες.

Στο μεγαλύτερο μέρος αυτού του υλικού εμφανίζονται παιδιά στην εφηβική ηλικία, υπάρχουν όμως εικόνες και βίντεο που αφορούν ακόμη και παιδιά μόλις 5 ετών.

Μετά την ανακοίνωση της ποινής, ο δικηγόρος του, Φίλιπ Εβανς δήλωσε ότι ο εντολέας του επιθυμεί να γνωρίζει το δικαστήριο «πόσο βαθιά λυπάται». Νωρίτερα, αναπτύσσοντας την υπερασπιστική του γραμμή είχε πει πως ο Εντουαρντς έχει μετανιώσει ένω είχε επικαλεστεί και «ψυχική διαταραχή», συνδέοντας την ψυχολογική κατάσταση του κατηγορουμένου με την πανδημία και τα lockdown.

Ανώτατα στελέχη του BBC, δήλωναν ότι όλο το δίκτυο βρίσκεται σε κατάσταση σοκ για το γεγονός ότι ένας άνθρωπος που κάποτε θεωρείτο «ο βασιλιάς της αίθουσας σύνταξης» έπεσε τόσο χαμηλά.

Οσοι δούλεψαν δίπλα του αλλά και όλοι άνθρωποι του BBC «αισθάνονται θυμωμένοι και προδομένοι», είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος του βρετανικού δικτύου Σαμίρ Σαχ.

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...