275
Συγγενείς των θυμάτων έσπευσαν στην είσοδο του ανθρακωρυχείου για να μάθουν νέα για τους δικούς τους | REUTERS/Alexander Patrin

Σιβηρία: Νεκροί 63 εργαζόμενοι και διασώστες μετά από έκρηξη μεθανίου σε ανθρακωρυχείο

Protagon Team Protagon Team 26 Νοεμβρίου 2021, 12:35
Συγγενείς των θυμάτων έσπευσαν στην είσοδο του ανθρακωρυχείου για να μάθουν νέα για τους δικούς τους
|REUTERS/Alexander Patrin

Σιβηρία: Νεκροί 63 εργαζόμενοι και διασώστες μετά από έκρηξη μεθανίου σε ανθρακωρυχείο

Protagon Team Protagon Team 26 Νοεμβρίου 2021, 12:35

Μία τρομακτική έκρηξη σε ανθρακωρυχείο της νοτιοδυτικής Σιβηρίας άφησε πίσω της τουλάχιστον 63 νεκρούς, σε βάθος 250 μέτρων.

Αλλοι 50 τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται σε τέσσερα νοσοκομεία της Σιβηρίας, σύμφωνα με τον Βιτάλι Χεράσκοφ, υφυπουργό Υγείας στην περιφέρεια Κεμέροβο, όπου βρίσκεται το ανθρακωρυχείο Λιστβιάζναγια.

Η έκρηξη οφείλεται σε διαρροή μεθανίου από τα στρώματα άνθρακα και η πυρκαγιά που ακολούθησε γέμισε το ορυχείο με τοξικούς καπνούς, που συνέβαλαν στον μεγάλο αριθμό των θυμάτων.

Οχήματα των σωστικών συνεργείων στο ορυχείο – Kemerovo Region Government/Handout via REUTERS

Οι διασώστες ανέσυραν τις σορούς 14 ανθρώπων, αλλά μετά αναγκάστηκαν να διακόψουν το έργο τους λόγω των αναθυμιάσεων. Οπως έγινε γνωστό, τουλάχιστον έξι μέλη των σωστικών συνεργείων είναι ανάμεσα στους νεκρούς.

Συνολικά διασώθηκαν 239 άτομα. Είναι η μεγαλύτερη τραγωδία σε ανθρακωρυχείο της Ρωσίας μετά το 2ο1ο, όταν δύο εκρήξεις σκότωσαν 91 άτομα στην ίδια περιοχή.

Οι διασωθέντες τόνισαν ότι αν δεν ήταν τα μέλη των σωστικών συνεργείων, θα είχαν πεθάνει όλοι.

Διασώστες κατευθύνονται στις υπόγειες σήραγγες

Οι υπεύθυνοι του ορυχείου συνελήφθησαν και διεξάγεται έρευνα για τα μέτρα ασφαλείας. Το 2014 σε παρόμοια έκρηξη στο ίδιο ορυχείο, είχαν σκοτωθεί 13 άτομα. Το χειρότερο δυστύχημα σημειώθηκε το 2007, όταν 110 ανθρακωρύχοι έχασαν τη ζωή τους από έκρηξη μεθανίου σε κοντινό ορυχείο.

Οπως αναφέρει ο Guardian, ύστερα από ένα ακόμα δυστύχημα, σε άλλο ορυχείο της Σιβηρίας, το 2016, οι αρχές εξέτασαν τα 58 ανθρακωρυχεία της Ρωσίας και βρήκαν ότι τα 20 από αυτά είχαν ελλιπή μέτρα ασφαλείας.

Τον Απρίλιο, οι αρχές είχαν επιθεωρήσει το ορυχείο όπου συνέβη η χθεσινή έκρηξη και είχαν εντοπίσει 139 παραβιάσεις των κανονισμών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...