559
Ο 36χρονος παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα Σητείας (φωτογραφία αρχείου) | Intimenews

Φρίκη στη Σητεία: Στραγγάλισε τη σύζυγό του μπροστά στα παιδιά τους

Protagon Team Protagon Team 5 Μαρτίου 2019, 09:31
Ο 36χρονος παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα Σητείας (φωτογραφία αρχείου)
|Intimenews

Φρίκη στη Σητεία: Στραγγάλισε τη σύζυγό του μπροστά στα παιδιά τους

Protagon Team Protagon Team 5 Μαρτίου 2019, 09:31

Μία ακόμα αποτρόπαια γυναικοκτονία, αυτή τη φορά στη Σητεία, διαπράχθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας: Ενας 36χρονος στραγγάλισε την εν διαστάσει σύζυγό του, μπροστά στα μικρά τους παιδιά.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο θάνατος της 32χρονης Κατερίνας προήλθε από βίαιο στραγγαλισμό και ήταν ακαριαίος.

Σύμφωνα με μαρτυρίες συγγενών και περιοίκων, η Κατερίνα είχε πέσει και στο παρελθόν θύμα βίας από τον σύζυγό της.

Στις ίδιες καταθέσεις, η σχέση τους περιγράφεται ως ιδιαίτερα έντονη, με πολλούς καυγάδες και χειροδικίες, με θύτη τον 36χρονο.

Οπως λένε οι μάρτυρες, η «παθολογική ζήλια» του συζύγου προκαλούσε τις πολύ συχνές εκρήξεις οργής του.

Σύμφωνα με το cretapost, το «ποτήρι» ξεχείλισε τα περασμένα Χριστούγεννα, με την Κατερίνα να ζητά από τον σύζυγό της να εγκαταλείψει το σπίτι τους, καθώς δεν άντεχε άλλους ξυλοδαρμούς.

Κατά τις ίδιες πηγές, πήρε τα παιδιά τους (18 μηνών και 6 μηνών) και πήγε να μείνει μαζί με τη μητέρα της.

Εκτοτε, ο καθ’ομολογία δράστης, προσπαθούσε να πείσει τη σύζυγό του ότι… άλλαξε, πιέζοντάς την να επιστρέψει στο σπίτι με τα παιδιά τους.

Η Κατερίνα όμως, είχε αποφασίσει να μην επιστρέψει, και σύμφωνα με πληροφορίες, είχε προβεί σε καταγγελία στο αστυνομικό τμήμα πριν έναν μήνα περίπου, όταν ο σύζυγός της την είχε χτυπήσει.

Το πρωί της Δευτέρας, η 32χρονη βρισκόταν στον δήμο Σητείας, όπου εργαζόταν στον τομέα Πρασίνου ως συμβασιούχος.

Το μεσημέρι, ζήτησε άδεια από τον προϊστάμενό της, καθώς έπρεπε να πάρει το ένα παιδί της από το σπίτι για να το εμβολιάσει.

Σε εκείνο το σημείο δέχθηκε τηλεφώνημα από τον σύζυγό της και άρχισαν να τσακώνονται.

Ο 36χρονος την περίμενε έξω από το σπίτι της πεθεράς του.

Οταν συναντήθηκαν, άρχισαν να καυγαδίζουν και η Κατερίνα μπήκε στο σπίτι, όπου την ακολούθησε ο δράστης.

Εκεί, ο δράστης την άρπαξε από τον λαιμό και μπροστά στα παιδιά τους τη σκότωσε.

«Ακαριαίος θάνατος από βίαιο στραγγαλισμό»

Οπως ανέφερε ο Αριστείδης Τσατσάκης, διευθυντής του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικών Επιστημών και Τοξικολογίας, από την αυτοψία που διενήργησε στη σορό, δεν προκύπτει -μέχρι στιγμής- ότι προηγήθηκε πάλη.

«Από τις πρώτες ενδείξεις φαίνεται ότι πρόκειται για ακαριαίο θάνατο, συνέπεια ενός βίαιου στραγγαλισμού, που προκάλεσε ασφυξία. Οι ενδείξεις αυτές, δεν κατέδειξαν εκδορές ή αλλά τραύματα, γεγονός που μας οδηγεί στην εικασία ότι δεν υπήρξε άλλου είδους πάλη. Ωστόσο, η νεκροψία-νεκροτομή θα φέρει στο φως τα ακριβή αίτια» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Τσατσάκης.

Το πτώμα βρήκε ο αδελφός της

Την 32χρονη βρήκε νεκρή ο αδελφός της, ο οποίος πλησιάζοντας στο σπίτι άκουσε τα δύο μικρά παιδιά να κλαίνε.

Η μητέρα του θύματος ήταν εκτός σπιτιού.

Η νύφη του θύματος περιέγραψε πώς ο αδελφός της βρήκε την Κατερίνα νεκρή: «Ο σύζυγός μου ήρθε στη μία το μεσημέρι από το σπίτι να μου πει ότι θα πάει να πάρει το αλυσοπρίονο από το σπίτι της μαμάς του, της πεθεράς μου, για να πάει να βοηθήσει έναν φίλο του να πάνε να κλαδέψουν κάτι ελιές. Τα μωρά παιδιά ήταν στον ίδιο χώρο μέσα και κάποια στιγμή περίπου στις 13:30 με πήρε τηλέφωνο και μου είπε: “Η Κατερίνα πέθανε, την στραγγάλισε! Την σκότωσε! Δεν αναπνέει”», δήλωσε στο ΚΡΗΤΗ TV.

Ο 36χρονος ομολόγησε

Λίγη ώρα μετά το έγκλημα, ο 36χρονος μετέβη στο αστυνομικό τμήμα Σητείας και φέρεται ότι ομολόγησε στους αστυνομικούς, υποστηρίζοντας ότι «δεν είχε πρόθεση να την σκοτώσει» και πως ήταν η «κακιά στιγμή».

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, την Τρίτη, «ο 36χρονος ένεκα προσωπικών διαφορών και μετά από διαπληκτισμό με την 32χρονη, προκάλεσε τον θάνατό της».

Η προανάκριση διενεργείται από το αστυνομικό τμήμα Σητείας και ο συλληφθείς με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...