340
Τα λευκά βράχια, μετά το μουντζούρωμά τους με την κόκκινη σκόνη | EPA/CONCETTA RIZZO

Σικελία: Βάνδαλοι έβαψαν κόκκινα τα περίφημα «Σκαλιά των Τούρκων»

Protagon Team Protagon Team 10 Ιανουαρίου 2022, 18:14
Τα λευκά βράχια, μετά το μουντζούρωμά τους με την κόκκινη σκόνη
|EPA/CONCETTA RIZZO

Σικελία: Βάνδαλοι έβαψαν κόκκινα τα περίφημα «Σκαλιά των Τούρκων»

Protagon Team Protagon Team 10 Ιανουαρίου 2022, 18:14

Φανταστείτε να ξυπνήσουν μία μέρα οι κάτοικοι της Μήλου και να δουν τα περίφημα λευκά βράχια στο Σαρακήνικο… κατακόκκινα, βαμμένα με μπογιά από βανδάλους!

Αυτό έπαθαν το πρωί του Σαββάτου οι επισκέπτες της παραλίας Σκάλα ντέι Τούρκι (Σκαλιά των Τούρκων), με τα φημισμένα λευκά βράχια από ασβεστόλιθο, στη Σικελία.

Τα κατάλευκα βράχια, όπως φαίνονται από ψηλά / Wikipedia/Luigi Filice

Τα βράχια, που μοιάζουν με σκαλιά, στο Ρεαλμόντε της νότιας Σικελίας, και η παραλία τους, είναι δημοφιλή όχι μόνο για την ομορφιά τους, αλλά και για την αναφορά τους στα βιβλία του Αντρέα Καμιλέρι με ήρωα τον Μονταλμπάνο, τον δημοφιλή σικελό ντετέκτιβ.

Εθελοντής εργάζεται για την απομάκρυνση της κόκκινης μπογιάς – EPA/SOPRINTENDENZA AI BENI CULTURALI

Είναι μία από τις πιο γνωστές τουριστικές ατραξιόν του νησιού και κάποτε αποτελούσε ορμητήριο Σαρακηνών κουρσάρων, Αραβες στους οποίους οφείλουν και την ονομασία τους, καθώς λανθασμένα τους περνούσαν για Τούρκους.

Αγνωστοι βανδάλισαν τα βράχια το βράδυ της Παρασκευής πετώντας πάνω τους ένα μείγμα κόκκινης σκόνης γύψου και νερού. Ευτυχώς, φαίνεται πως το χρώμα φεύγει σχετικά εύκολα, και εθελοντές ανέλαβαν άμεσα δράση για να το απομακρύνουν.

Τα βράχια όπως φαίνονται από την παραλία /EPA/CONCETTA RIZZO

«Οι υπέροχοι λευκοί βράχοι της Σκάλα ντέι Τούρκι, μιας ατραξιόν του Αγκριτζέντο για επισκέπτες από ολόκληρο τον κόσμο, καταστράφηκαν αναίσχυντα. Καταδικάζουμε τους δράστες της δειλής αυτής κίνησης. Προκαλεί οργή όχι μόνο για μια επένδυση σπάνιας ομορφιάς, αλλά και για την εικόνα του νησιού μας. Ελπίζω οι δικαστικές αρχές να εντοπίσουν γρήγορα τους υπευθύνους», δήλωσε ο Νέλο Μουσουμέτσι, πρόεδρος της περιφέρειας της Σικελίας.

Εθελοντές απομακρύνουν το χρώμα από τα βράχια / EPA/Ufficio Stampa e Documentazione

Ερευνα ξεκίνησε η εισαγγελία της περιοχής, με τον επικεφαλής εισαγγελέα Λουίτζι Πατρονάτζο να έχει διατάξει ελέγχους στο υλικό που χρησιμοποιήθηκε, ώστε να διαπιστωθεί από πού και από ποιους αγοράστηκε η κόκκινη σκόνη.

Η αστυνομία αναζητά επίσης στοιχεία από τις κάμερες ασφαλείας στην περιοχή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...