345
Οι φωτογραφίες του Κέβιν Ντούγκαρ όταν φυλακίσθηκε το 2003 |

Σικάγο: Πέρασε 19 χρόνια στη φυλακή για ένα φόνο που έκανε ο δίδυμος αδελφός του

Protagon Team Protagon Team 28 Ιανουαρίου 2022, 13:18
Οι φωτογραφίες του Κέβιν Ντούγκαρ όταν φυλακίσθηκε το 2003
|

Σικάγο: Πέρασε 19 χρόνια στη φυλακή για ένα φόνο που έκανε ο δίδυμος αδελφός του

Protagon Team Protagon Team 28 Ιανουαρίου 2022, 13:18

Πέρασε 19 χρόνια στη φυλακή για έναν φόνο που δεν έκανε ο ίδιος αλλά ο δίδυμος αδελφός του.

Συνέβη στο Σικάγο και ο Κέβιν Ντούγκαρ είναι αυτός που κατηγορήθηκε άδικα, σύμφωνα με τον ίδιο και τον αδελφό του, Καρλ Σμιθ, για τον φόνο ενός μέλους συμμορίας ναρκωτικών, που έγινε το 2003.

Ο Ντούγκαρ είχε συλληφθεί και καταδικαστεί και από τότε βρισκόταν στη φυλακή. Το 2016, ο αδελφός του, ο οποίος ήδη βρισκόταν στη φυλακή με κάθειρξη 99 ετών για τη συμμετοχή του σε ένοπλη εισβολή σε σπίτι, όπου σκοτώθηκε ένα εξάχρονο παιδί, ομολόγησε ενώπιον δικαστηρίου ότι αυτός σκότωσε το μέλος της συμμορίας.

Τρία χρόνια νωρίτερα, είχε στείλει επιστολή στον αδελφό του, στην οποία έγραφε: «Θέλω να το βγάλω από μέσα μου πριν με σκοτώσει. Για αυτό θα στο πω και προσεύχομαι ότι θα με συγχωρήσεις. Ο λόγος που δεν είπα τίποτα τότε ήταν γιατί δεν μπορούσα να βρω τη δύναμη να το κάνω».

Ο Κέβιν Ντούγκαρ με δάκρυα στα μάτια βγήκε από τη φυλακή την Τρίτη και συναντήθηκε με συγγενείς του. Ο δικηγόρος του, Ρόναλντ Σέιφερ, δήλωσε ότι είναι πολύ χαρούμενος και προσπαθεί να προσαρμοστεί σε έναν κόσμο πολύ διαφορετικό από αυτόν που άφησε πριν 20 χρόνια, όταν συνελήφθη.

Η αποφυλάκιση έγινε υπό όρους και ο Ντούγκαρ προς το παρόν βρίσκεται σε μία δομή για αποφυλακισθέντες ,περιμένοντας την πλήρη αθώωσή του.

Το 2018, δύο χρόνια μετά την ομολογία του Σμιθ, δικαστήριο αποφάνθηκε ότι δεν είναι αξιόπιστη και αρνήθηκε νέα δίκη στον Ντούγκαρ, καθώς ο εισαγγελέας είπε ότι ο Σμιθ δεν είχε να χάσει τίποτα από την παραδοχή της ενοχής του και δεν τον πιστεύει.

Η μητέρα των διδύμων είπε τότε ότι δεν έχει κανένα λόγο να πει ψέματα ο γιος της.

Μετά την παρέμβαση του Κέντρου Αδικων Δικαστικών Αποφάσεων του Πανεπιστημίου Northwestern, κατατέθηκε έφεση και ένας δικαστής αναμένεται να αποφασίσει αν πρέπει να γίνει νέα δίκη ή να αθωωθεί ο Ντούγκαρ.

Ο δικηγόρος του δήλωσε ότι το Εφετείο θεωρεί ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αν ένα σώμα ενόρκων ακούσει όλα τα στοιχεία, θα αποφασίσει ότι ο Ντούγκαρ είναι αθώος. Αν πάντως χρειαστεί, ο πελάτης του είναι έτοιμος να αποδείξει την αθωότητά του στο δικαστήριο, πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...