309
Πολίτες με μάσκες σε δρόμο της Σιγκαπούρης | REUTERS/Caroline Chia

Σιγκαπούρη: Η νοσηλεία των ανεμβολίαστων δεν θα είναι πια δωρεάν

Protagon Team Protagon Team 9 Νοεμβρίου 2021, 11:09
Πολίτες με μάσκες σε δρόμο της Σιγκαπούρης
|REUTERS/Caroline Chia

Σιγκαπούρη: Η νοσηλεία των ανεμβολίαστων δεν θα είναι πια δωρεάν

Protagon Team Protagon Team 9 Νοεμβρίου 2021, 11:09

Η κυβέρνηση της Σιγκαπούρης αποφάσισε να μην καλύπτει πλέον το κράτος τα έξοδα νοσηλείας όσων από άποψη δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19, πιέζοντάς τους με τον τρόπο αυτόν να προχωρήσουν σε εμβολιασμό.

Ως σήμερα το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων φτάνει το 85%, ενώ ένα 18% έχει ήδη λάβει και την αναμνηστική δόση. Το εμβόλιο χορηγείται και σε ανηλίκους από 12 ετών και πάνω.

Από αυτό το 15% που απομένει χωρίς προστασία προέρχονται τα περισσότερα νέα περιστατικά μολύνσεων και νοσηλειών σε ΜΕΘ, αναφέρει η Washington Post που επικαλείται το υπουργείο Υγείας της ασιατικής χώρας.

Η κυβέρνηση συνεισφέρει στο κόστος νοσηλείας για όλους τους πολίτες, τους μόνιμους κατοίκους ή και όσους έχουν μακροχρόνια άδεια εργασίας οι οποίοι πάσχουν από Covid-19. Καλύπτονται ακόμη τα έξοδα όσων διαγνώστηκαν θετικοί έπειτα από τα ταξίδι στο εξωτερικό. Ωστόσο, από αυτό το πλάνο θα εξαιρούνται στο εξής οι ανεμβολίαστοι από άποψη.

«Μέχρι να σταθεροποιηθεί η κατάσταση με την Covid-19», ανέφερε το υπουργείο, θα καλύπτονται τα ιατρικά έξοδα για τους εμβολιασμένους, όπως και για παιδιά κάτω των 12 ετών για τα οποία δεν υπάρχει απόφαση εμβολιασμού. Οι μερικώς εμβολιασμένοι θα καλύπτονται ως τις 31 Δεκεμβρίου.

Η Σιγκαπούρη διαθέτει ένα από τα κορυφαία συστήματα υγείας στον κόσμο, το οποίο σε πολύ μεγάλο βαθμό είναι ιδιωτικοποιημένο. Οι εργαζόμενοι στη χώρα είναι υποχρεωμένοι να εισφέρουν μέρος του μισθού τους σε λογαριασμούς υγείας, ενώ ανάλογες εισφορές καταβάλλουν και οι εργοδότες.

«Τα νοσοκομεία θα προτιμούσαν να μη χρεώνουν καθόλου αυτούς τους ασθενείς. Πρέπει όμως να στείλουμε αυτό το σημαντικό μήνυμα για να παρακινήσουμε να εμβολιαστούν όλοι όσοι μπορούν», επισήμανε ο υπουργός Υγείας.

Τα νέα περιστατικά κορονοϊού στη Σιγκαπούρη τις τελευταίες 28 ημέρες έφτασαν τα 91.000, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων (98,7%) ήταν ασυμπτωματικοί ή ελαφριές περιπτώσεις. Οι ασθενείς που νοσηλεύονται είναι 1.725, εκ των οποίων 440 χρειάζονται οξυγόνο ή είναι σε ΜΕΘ. Η πληρότητα στις Εντατικές είναι στο 68,5%, ποσοστό υψηλό αλλά ακόμη διαχειρίσιμο, λένε οι Αρχές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...