291
Ο Σήφης Βολυράκης στην κατάθεσή του για την υπόθεση Siemens το 2015 | Κώστας Μπαλτάς /IntimeNews

Σήφης Βαλυράκης: Στο εδώλιο οι δύο ψαράδες που κατηγορούνται για τον θάνατό του

Protagon Team Protagon Team 7 Απριλίου 2023, 13:32
Ο Σήφης Βολυράκης στην κατάθεσή του για την υπόθεση Siemens το 2015
|Κώστας Μπαλτάς /IntimeNews

Σήφης Βαλυράκης: Στο εδώλιο οι δύο ψαράδες που κατηγορούνται για τον θάνατό του

Protagon Team Protagon Team 7 Απριλίου 2023, 13:32

Οριστικά και αμετάκλητα οδηγούνται σε δίκη μέσα στο επόμενο διάστημα οι δύο ψαράδες που φέρεται να δολοφόνησαν το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργό των κυβερνήσεων του Ανδρέα Παπανδρέου, Σήφη Βαλυράκη, τον Ιανουάριο του 2021, στην Ερέτρια της Εύβοιας.

Ο πρώην βουλευτής και επί σειρά ετών υπουργός είχε βγει βόλτα με το σκάφος του στα νησάκια απέναντι από την Ερέτρια της Εύβοιας, όταν χάθηκαν τα ίχνη του. Υστερα από λίγες ώρες εντοπίστηκε νεκρός φορώντας την καταδυτική του στολή, ένα μίλι μακριά από το σκάφος του κοντά στη νησίδα Πεζονήσι.

Τα δύο αδέλφια που κατηγορούνται για τη δολοφονία του είχαν υποστηρίξει στη μαραθώνια απολογία τους πως δεν βρίσκονταν στο σημείο του θανάτου του πρώην υπουργού. Ωστόσο, η οικογένειά του, επικαλούμενη μαρτυρία, θεωρεί υπεύθυνους τους δύο ψαράδες, αφού σύμφωνα με τον μάρτυρα, οι δυο άντρες ενεπλάκησαν σε καβγά με τον Σήφη Βαλυράκη και τον χτύπησαν, πριν ο 78χρονος πέσει στη θάλασσα και χάσει τη ζωή του. Η απολογία τους δεν είχε καταφέρει να πείσει τις Αρχές και οι δύο ψαράδες είχαν κριθεί προφυλακιστέοι.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Χανίων ο Μανώλης Φωτάκης, ένας εκ των δικηγόρων της οικογένειας του εκλιπόντος, ανέφερε ότι οι δύο άνδρες παραπέμπονται σε δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, αφού το παραπεμπτικό βούλευμα που είχε εκδοθεί στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, κατέστη αμετάκλητο στις 27 Μαρτίου.

Ο κ. Φωτάκης υπογράμμισε ότι ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς, προκειμένου να αποκαλυφθούν τα πραγματικά κίνητρα των φερόμενων ως δραστών της δολοφονίας, ενώ ανέφερε ότι οι κακοήθειες -επιθέσεις σε βάρος της μνήμης και της οικογένειας του Σήφη Βαλυράκη συνεχίζονται, αφού προ ημερών άγνωστοι δηλητηρίασαν με φόλα τον αγαπημένο του σκύλο, στην Ερέτρια. Τέλος, ο κ. Φωτάκης εξέφρασε την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι οι δύο ψαράδες κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...