291
Ο Σήφης Βαλυράκης στην ειδική Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής το 2015 | Κώστας Μπαλτάς /IntimeNews

Σήφης Βαλυράκης: Προφυλακίστηκαν οι δύο ψαράδες που κατηγορούνται για τον θάνατό του

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουνίου 2022, 21:54
Ο Σήφης Βαλυράκης στην ειδική Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής το 2015
|Κώστας Μπαλτάς /IntimeNews

Σήφης Βαλυράκης: Προφυλακίστηκαν οι δύο ψαράδες που κατηγορούνται για τον θάνατό του

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουνίου 2022, 21:54

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν, μετά την απολογία τους, οι δύο ψαράδες που κατηγορούνται για τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη, τον Ιανουάριο του 2021. Και οι δύο υποστήριξαν ότι είναι αθώοι, αφού δεν βρίσκονταν στη θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας, όπου ο πρώην υπουργός πνίγηκε, αλλά στο σπίτι τους.

Ωστόσο, η οικογένεια του Σήφη Βαλυράκη, επικαλούμενη μαρτυρία, θεωρεί υπεύθυνους για τον θάνατό του, τους δύο ψαράδες, αφού σύμφωνα με τον μάρτυρα, οι δυο άντρες ενεπλάκησαν σε άγριο καβγά με τον πρώην πολιτικό και τον χτύπησαν, πριν ο 78χρονος πέσει στη θάλασσα και χάσει τη ζωή του.

Μάλιστα, ο ένας εκ των κατηγορούμενων, πριν από μέρες είχε δηλώσει ότι εκείνη την ημέρα, τα δύο αδέλφια δεν είχαν πάει για δουλειά. «Στις 24 Ιανουαρίου ήμασταν με τις οικογένειές μας σπίτι. Είχαμε καλέσει και τον μπατζανάκη μου και μιλήσαμε και στο κινητό. Δεν βγήκα καθόλου από το σπίτι, είχαμε έρθει από ταξίδι. Είμαι 40 χρόνια στη θάλασσα. Τώρα πώς μας κατηγόρησε αυτός ο ψευδομάρτυρας ότι μας είδε να χτυπάμε τον Βαλυράκη με το κοντάρι… Το σκάφος μου ήταν δεμένο στο λιμάνι, το γράφει και η φωτογραφία του drone. Η ώρα που λέει ότι τον χτυπούσαμε, ήμασταν δεμένοι στο λιμάνι».

Ο Σήφης Βαλυράκης βρέθηκε νεκρός από το Λιμενικό την Κυριακή 24 Ιανουαρίου στη θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας. Το σώμα του ξεβράστηκε στα βράχια ενός μικρού νησιού στην περιοχή που ονομάζεται «Πεζονήσι» ή «Νησί των Ονείρων». Φορούσε καταδυτική στολή και βρέθηκε ένα μίλι μακριά από το σκάφος του.

Η σύζυγός του Μίνα, από την πρώτη στιγμή υποστήριζε ότι επρόκειτο για δολοφονία. Σύμφωνα με την ίδια, ο σύζυγός της είχε αναχωρήσει στις 2 το μεσημέρι από την Ερέτρια με φουσκωτό σκάφος, το οποίο βρέθηκε αργότερα προσαραγμένο νοτιοανατολικά στη νησίδα Αγία Τριάδα χωρίς επιβάτες, με τη μηχανή να δουλεύει και με δύο ψαροντούφεκα στο εσωτερικό του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...