271
Οι σέρφερ, πάντως, απολαμβάνουν τα κύματα και εν μέσω lockdown, στη διάσημη παραλία Μπόνταϊ του Σίδνεϊ | REUTERS/Loren Elliott

Σίδνεϊ: Αλλον ένα μήνα σε lockdown με 177 κρούσματα

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουλίου 2021, 11:43
Οι σέρφερ, πάντως, απολαμβάνουν τα κύματα και εν μέσω lockdown, στη διάσημη παραλία Μπόνταϊ του Σίδνεϊ
|REUTERS/Loren Elliott

Σίδνεϊ: Αλλον ένα μήνα σε lockdown με 177 κρούσματα

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουλίου 2021, 11:43

Οι κάτοικοι του Σίδνεϊ καλούνται να οπλιστούν με υπομονή και να περάσουν άλλον έναν μήνα υπό αυστηρά περιοριστικά μέτρα, καθώς τα κρούσματα αυξάνονται και οι πολίτες που έχουν εμβολιαστεί είναι ελάχιστοι.

Βέβαια, στην Αυστραλία, σε όλη τη διάρκεια του κορονοϊού, η πολιτική των lockdown είναι πολύ αυστηρή, αφού τίθεται σε εφαρμογή με μόλις λίγες δεκάδες κρούσματα και όχι χιλιάδες, όπως σε άλλες χώρες.

Για παράδειγμα, στην πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας, όπου βρίσκεται το Σίδνεϊ, διαγνώστηκαν 177 νέα κρούσματα την Τετάρτη, έναντι 172 την Τρίτη.

Η μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας επρόκειτο να τερματίσει το lockdown που ήδη ίσχυε τις πέντε προηγούμενες εβδομάδες, την Παρασκευή, όμως η ισχύς των περιοριστικών μέτρων θα παραταθεί για άλλες τέσσερις εβδομάδες, ως τις 28 Αυγούστου. Σημειωτέον ότι εκεί βρίσκονται στην καρδιά του χειμώνα.

«Εχω επίγνωση του τι ζητάμε από τον κόσμο τις τέσσερις εβδομάδες που έρχονται, αλλά ο λόγος είναι ότι θέλουμε να προστατεύσουμε την κοινότητά μας και να μπορέσουμε να ανακάμψουμε το συντομότερο δυνατό», εξήγησε η πολιτειακή πρωθυπουργός, Γκλάντις Μπερετζίκλιαν.

«Εχουμε στ’ αλήθεια ανάγκη οι πολίτες να επιδεικνύουν σωστή συμπεριφορά συνεχώς. Μη μειώνετε την επαγρύπνησή σας», παρότρυνε η Μπερετζίκλιαν.

Στη Μελβούρνη, αντίθετα, τα περιοριστικά μέτρα μπόρεσαν να αρθούν την Τρίτη, έπειτα από δύο εβδομάδες, χάρη στην «αποφασιστικότητα» και «τη σκληρή δουλειά» των αρχών και των πολιτών, σύμφωνα με τον πολιτειακό πρωθυπουργό της Βικτόριας, Νταν Αντριους.

Η Αυστραλία, η οποία συγκριτικά παρέμεινε αλώβητη από τα πρώτα κύματα της πανδημίας, πλήττεται το τρέχον διάστημα από έξαρση των μολύνσεων, που αποδίδεται κυρίως στη μετάλλαξη Δέλτα, αλλά και στο εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό εμβολιασμένων, για το οποίο κατηγορείται η κυβέρνηση. Μόλις το 13% του πληθυσμού της χώρας, σε συνολικά 25 εκατ. κατοίκους, έχει εμβολιαστεί για την COVID-19.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...