242
Ο Γιάννης Σγουρός (στη φωτογραφία πρώτος δεξιά) στην πρώτη πανηγυρική συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, στην Παλαιά Βουλή |

Σγουρός: «Υποπτες» ανεξαρτητοποιήσεις περιφερειακών συμβούλων – εδώ μας έφερε το έκτρωμα του «Κλεισθένη»

Protagon Team Protagon Team 14 Οκτωβρίου 2019, 18:14
Ο Γιάννης Σγουρός (στη φωτογραφία πρώτος δεξιά) στην πρώτη πανηγυρική συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, στην Παλαιά Βουλή
|

Σγουρός: «Υποπτες» ανεξαρτητοποιήσεις περιφερειακών συμβούλων – εδώ μας έφερε το έκτρωμα του «Κλεισθένη»

Protagon Team Protagon Team 14 Οκτωβρίου 2019, 18:14

Την αντίδραση του Γιάννη Σγουρού προκάλεσε το μπαράζ ανεξαρτητοποιήσεων περιφερειακών συμβούλων της παράταξής του, «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής» την περασμένη εβδομάδα, αφήνοντας αιχμές για σκοτεινές συναλλαγές και παροχή ανταλλαγμάτων στους τέσσερις περιφερειακούς συμβούλους προκειμένου να εγκαταλείψουν την παράταξη με την οποία εξελέγησαν.

Στο πλαισιο αυτό ο πρώην περιφερειάρχης κάλεσε τους εν λόγω συμβούλους  να παραδώσουν τις έδρες τους «ώστε να μην υπάρξει παραχάραξη της λαϊκής εντολής και ετυμηγορίας των πολιτών της Αττικής».

Αντίστοιχα και σε περίπτωση που δεν παραδώσουν τις έδρες τους οι συγκεκριμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι, ο κ. Σγουρός κάλεσε τον νυν περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη να μην τους δώσει έμμισθες θέσεις ευθύνης, συμβάλλοντας έτσι -όπως χαρακτηριστικά αναφέρει- στον εκχυδαϊσμό και εκμαυλισμό της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Οι πλειοψηφίες στα Περιφερειακά Συμβούλια δεν «κερδίζονται» με υπόγειες συναλλαγές, τακτικισμούς και μεθοδεύσεις, αλλά με θέσεις αρχών, δημοκρατικό διάλογο, διαβούλευση και προγραμματικές συγκλίσεις, τονίζει με νόημα στη σχετική δήλωσή του.

Κατά τα άλλα ο Γιάννης Σγουρός επισημαίνει ότι οι εν λογω ανεξαρτηποιήσεις,  έναν μόλις μήνα μετά την ορκωμοσία του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου, επιβεβαιώνει τις ανησυχίες και τους φόβους που είχε εκφράσει σχετικά με τους «κινδύνους που ελλοχεύει η εφαρμογή αυτής της μορφής της απλής αναλογικής στην τοπική αυτοδιοίκηση με το έκτρωμα του ‘Κλεισθένη’».

Οι εμπνευστές του νόμου μπορούν να αισθάνονται πλέον “υπερήφανοι” για τον απόλυτο εξευτελισμό του θεσμού, που έχει γίνει έρμαιο υπόγειων συναλλαγών, όπως φυσικά και η κυβέρνηση που δεν έπραξε τίποτε για να σταματήσει το “προμελετημένο έγκλημα” θυσιάζοντας στο βωμό της “κυβερνησιμότητας” βασικές αρχές της δημοκρατίας, υπογραμμίζει στη δήλωσή του ο κ. Σγουρός.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...