505
Γεμάτη εκπλήξεις η σημερινή κατάθεση Καλογρίτσα | ΙΝΤΙΜΕnews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σφυροκόπημα Καλογρίτσα: Κοιμόταν σπίτι μου ο Παππάς, αυτός με έστειλε στους Αραβες

Protagon Team Protagon Team 19 Μαΐου 2021, 14:20
Γεμάτη εκπλήξεις η σημερινή κατάθεση Καλογρίτσα
|ΙΝΤΙΜΕnews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σφυροκόπημα Καλογρίτσα: Κοιμόταν σπίτι μου ο Παππάς, αυτός με έστειλε στους Αραβες

Protagon Team Protagon Team 19 Μαΐου 2021, 14:20

Για μία ακόμη συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής, ο Χρήστος Καλογρίτσας ήταν χείμαρρος στην κατάθεσή του για τον Νίκο Παππά και τις συνεννοήσεις τους για το στήσιμο του SYRIZA TV μέσω του «περιβόητου» διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

Κατά την κατάθεσή του ο Χρήστος Καλογρίτσας, είπε ότι το Νο 2 της κυβέρνησης Τσίπρα «κοιμόταν σπίτι του» (!), ενώ «θυμήθηκε» ένα ακόμη sms από αυτά που στην Κουμουνδούρου θεωρούν «αδύναμα» στοιχεία για την υπόθεση σε βάρος του Νίκου Παππά.

«Χθες έβαλα τη μνήμη μου να δουλέψει δυνατά. Από τον ΣΥΡΙΖΑ με αμφισβήτησαν. Σαν να μου ήλθε χθες στον ύπνο ότι μπορεί να υπάρχει κι άλλο SMS του Νίκου το οποίο λέει “πηγαίνετε στον Τόνι Λιανό. Στη CCC”. Η μνήμη μου είναι λίγο πεσμένη. Θα κοιτάξω να το βρω. Είμαι και κάπως κουρασμένος. Το λέω στην κυρία Τζάκρη», ανέφερε χαρακτηριστικά, απαντώντας στις δηλώσεις αμφισβήτησης της προηγούμενης κατάθεσής του από την εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ και άλλους βουλευτές του κόμματος- μέλη της επιτροπής.

Ουσιαστικά υποστήριξε ότι ήταν ο Νίκος Παππάς που τον προέτρεψε να απευθυνθεί στους Αραβες της CCC, οι οποίοι εκπροσωπούνταν από τον κ. Λιανό που σημειωτέον έχει ήδη καταθέσει στην Επιτροπή.

Ο Χρήστος Καλογρίτσας δεν έμεινε όμως μόνο εκεί. Απαντώντας στις διαρροές από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ ότι ο Νίκος Παππάς είχε επαφές – συναντήσεις με όλους τους υποψήφιους καναλάρχες, αναρωτήθηκε με νόημα αν ο πρώην υπουργός κοιμόταν στα σπίτια και των άλλων υποψηφίων!

«Αρα σημαίνει πως κοιμόταν και στα σπίτια όλων αυτών. Έτσι έκανε σε εμένα. Άρα υποθέτω τα ίδια έκανε με όλους», σχολίασε χαρακτηριστικά. «Εμένα ο Παππάς ήταν φίλος. Να ξεκαθαρίσει: Έτσι με έβλεπε; Όπως τους άλλους; Ή είχαμε κάτι το διαφορετικό; Με είδε στο σπίτι του. Στο σπίτι μου. Στο γραφείο μου! Εκεί γνώρισε πολύ κόσμο στο γραφειο μου. Εκεί υπάρχουν και άνθρωποι που έχουν παραμείνει», φέρεται να είπε σύμφωνα με πηγές της Επιτροπής.

Η κατάθεση Καλογρίτσα είχε και συνέχεια, με αναφορά σε SMS όπου γίνεται λόγος για μοιρασιά των ποσοστών του SYRIZA TV. Ο σχετικός διάλογος με τον βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Μαρκόπουλο είχε ως εξής:

Καλογρίτσας: Επίσης σαν να θυμάμαι ένα χαρτί σαν να γράφει μέσα το μοίρασμα των ποσοστών του καναλιού. Με εμένα εξέχοντος. Ημουν μπροστινός.

Μαρκόπουλος (ΝΔ): Ποιων

Καλογρίτσας: Είχα τις μετοχές τους.

Μαρκόπουλος: Είχατε πει ότι πολιτικά ήσασταν μπροστινός. Ότι τρέξατε πολιτικά το εγχείρημα του καναλιού.

Καλογρίτσας: Είχα τις μετοχές του Νίκου του Παππά.

Και το «κερασάκι στην τούρτα» ήταν η αναφορά Καλογρίτσα για τα πώς κλείστηκαν τα «ραντεβού χρηματοδότησης» του «κόκκινου» εργολάβου με τους  Βαγγέλη Μαρινάκη (ο ίδιος ο επιχειρηματίας έχει αναφερθεί στο θέμα) και Δημήτρη Κοντομηνά.

«Είναι αλήθεια όσα είπε ο Μαρινάκης και ο Κοντομηνάς», παραδέχτηκε απαντώντας σε ερώτηση του Θάνου Πλεύρη με τον οποίο ο διάλογος που ακολούθησε είχε ως εξής:

Πλεύρης: Συναντήσατε με πρωτοβουλία Παππά τον Κοντομηνά και τον Μαρινάκη;

Καλογρίτσας: Ναι

Πλεύρης: Όσα λέει ο κ. Μαρινάκης στον Ν. Χατζηνικολάου και ο κ. Κοντομηνάς στον Alpha είναι αλήθεια;

Καλογρίτσας: Ναι

Πλεύρης: Τις συναντήσεις τις οργάνωσε ο Παππάς ή εσείς χρησιμοποιήσετε το όνομα του;

Καλογρίτσας: Όλα τα οργάνωσε ο Παππάς. Εγώ έκανα ότι μου έλεγε, άλλωστε αυτοί ενδιαφέρονταν για κανάλι

Πλεύρης: Τον Αρτεμίου τον είδατε για τις τηλεοπτικές άδειες;

Καλογρίτσας: Ναι, εγώ ο Αρτεμίου και ο Παππάς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...