258
Πυκνός καπνός υψώνεται από το κέντρο της Γάζας καθώς συνεχίζονται οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί | REUTERS/Amir Cohen

Σφοδρές μάχες στην Πόλη της Γάζας και στη Χαν Γιουνίς

Protagon Team Protagon Team 11 Δεκεμβρίου 2023, 09:41
Πυκνός καπνός υψώνεται από το κέντρο της Γάζας καθώς συνεχίζονται οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί
|REUTERS/Amir Cohen

Σφοδρές μάχες στην Πόλη της Γάζας και στη Χαν Γιουνίς

Protagon Team Protagon Team 11 Δεκεμβρίου 2023, 09:41

Η Λωρίδα της Γάζας παραμένει σήμερα θέατρο πολύνεκρων αεροπορικών επιδρομών και σφοδρών μαχών, μετά την απειλή της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς ότι δεν θα αφήσει ελεύθερους «ζωντανούς» τους ομήρους που κρατά «χωρίς διαπραγματεύσεις».

Τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα, σημειώθηκαν σφοδρά αεροπορικά πλήγματα στη Χαν Γιουνίς, το νέο επίκεντρο του πολέμου μετά την επανέναρξη των συγκρούσεων στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Ισραηλινοί στρατιώτες επιχειρούν σε βομβαρδισμένη γειτονιά στην Πόλη της Γάζας

Ο Παλαιστινιακός Ισλαμικός Τζιχάντ, η άλλη τρομοκρατική οργάνωση που δρα κυρίως στη Γάζα, έκανε λόγο για σκληρές μάχες σε τομέα της Πόλης της Γάζας, υποστηρίζοντας ότι ανατίναξε σπίτι μέσα στο οποίο ισραηλινοί στρατιώτες έψαχναν υπόγεια σήραγγα, κάτι που δεν επιβεβαιώθηκε.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι ρουκέτες εκτοξεύθηκαν την Κυριακή και την Δευτέρα από τη Γάζα και μάλιστα από την περιοχή που έχει κηρύξει ανθρωπιστική ζώνη και ασφαλές καταφύγιο για τους αμάχους, στο νότιο τμήμα.

Καπνοί από βομβαρδισμούς των Ισραηλινών στην Χαν Γιουνίς, το πρωί της Δευτέρας – REUTERS/Ibraheem Abu Mustafa

Σύμφωνα με τις IDF, την Κυριακή, σημειώθηκε «μανιασμένες» μάχες σε τομείς της Πόλης της Γάζας και της Χαν Γιουνίς, όπου ένοπλοι παλαιστίνιοι «βγαίνουν από υπόγειες σήραγγες», πυροδοτούν «εκρηκτικά» και εκτοξεύουν «αντιαρματικές ρουκέτες».

«Δεν θέλω να πω ότι χρησιμοποιούμε όλη μας τη δύναμη, αλλά χρησιμοποιούμε μεγάλη δύναμη και εξασφαλίζουμε σημαντικά αποτελέσματα», δήλωσε ο επικεφαλής του ισραηλινού γενικού επιτελείου, στρατηγός Χερτσί Χαλεβί.

Ο επίσημος απολογισμός των απωλειών του ισραηλινού στρατού είχε φτάσει την Δευτέρα τους 101 νεκρούς, σύμφωνα με το ισραηλινό ΓΕΕΘΑ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...