1232
O Θαν. Οικονόμου (κάτω δεξιά), υποστηρικτής του Κασσελάκη, έβαλε στο στόχαστρο τους ανθρώπους του Τσίπρα: Χριστοδουλοπούλου, Βαρεμένο, Βούτση | INTIMENEWS/CreativeProtagon

Σφάζονται στον ΣΥΡΙΖΑ: Το σύστημα Κασσελάκη καταγγέλλει ανθρώπους του Τσίπρα για «συναλλαγή» στο «πόθεν έσχες» Μητσοτάκη

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουνίου 2024, 10:45
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 05/06/2024, 14:50
O Θαν. Οικονόμου (κάτω δεξιά), υποστηρικτής του Κασσελάκη, έβαλε στο στόχαστρο τους ανθρώπους του Τσίπρα: Χριστοδουλοπούλου, Βαρεμένο, Βούτση
|INTIMENEWS/CreativeProtagon

Σφάζονται στον ΣΥΡΙΖΑ: Το σύστημα Κασσελάκη καταγγέλλει ανθρώπους του Τσίπρα για «συναλλαγή» στο «πόθεν έσχες» Μητσοτάκη

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουνίου 2024, 10:45
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 05/06/2024, 14:50

Το μονοσέλιδο excel που παρουσίασε με φόντο τον Θερμαϊκό και το… «πειρατικό» ο Στέφανος Κασσελάκης αντί δήλωσης «πόθεν έσχες», πυροδότησε από ό,τι φαίνεται νέο κύκλο αλληλοσπαραγμού στον ΣΥΡΙΖΑ με τους νεοπροεδρικούς Kasselakistas να εκτοξεύουν πλέον κατηγορίες ακόμη και για δωροδοκία στελεχών του στενού πυρήνα της διακυβέρνησης Τσίπρα.

Ολα άρχισαν από μία «απίθανη» δήλωση-μομφή του πρώην βουλευτή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Θανάση Οικονόμου κατά τη διάρκεια πολιτικής εκπομπής στο Αction 24. Ούτε λίγο ούτε πολύ, μίλησε ανοικτά για ύποπτες συναλλαγές και «σκιές» σε σχέση με τον έλεγχο του «πόθεν έσχες» του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, από τη Βουλή, με πρωταγωνιστές τούς τότε αντιπροέδρους του Σώματος, Τασία Χριστοδουλοπούλου και Γιώργο Βαρεμένο!

Ουσιαστικά, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ –και εκ των στενών συνεργατών του κ. Κασσελάκη– κατηγόρησε την τότε πρόεδρο της Επιτροπής και τον έτερο αντιπρόεδρο της Βουλής ότι πήραν κάποιου είδους αντάλλαγμα για να «περάσουν» το «πόθεν έσχες» Μητσοτάκη, αφήνοντας παράλληλα βαριά αιχμή και σε βάρος του ίδιου του τότε Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση. Κατηγορίες που «μεταφράζονται» σε μία ακόμη σκληρή επίθεση της νέας ηγεσίας Κασσελάκη στα πεπραγμένα της διακυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα και προσώπων της με κεντρικό ρόλο.

Η δήλωση-στοχοποίηση των δύο πρώην «συντρόφων» στην Κουμουνδούρου από τον κ. Οικονόμου ήρθε μετά την παρατήρηση του παριστάμενου στο πάνελ της εκπομπής –επίσης πρώην αντιπροέδρου της Βουλής– Νικήτα Κακλαμάνη, ότι στην Επιτροπή «πόθεν έσχες» που ήλεγξε τη δήλωση του προέδρου της ΝΔ ήταν πρόεδρος η κυρία Χριστοδουλοπούλου μαζί με τον κ. Βαρεμένο.

«Ο κ. Βαρεμένος ήταν, με πρόεδρο την κυρία Χριστοδουλοπούλου. Μπορείτε λοιπόν να τους ρωτήσετε αν έκαναν έλεγχο και τι βρήκαν στον έλεγχο και κλείνω το θέμα αυτό. Σας λέω και ονόματα, ο κ. Βαρεμένος και η κυρία Χριστοδουλοπούλου», είπε ο κ. Κακλαμάνης.

«Μα, η κυρία που λέτε, απολογείται γιατί διόρισε την κόρη της. Τι ακριβώς μού λέτε; Αυτό έγινε. Την κόρη της και για αυτό δεν έβαλε την επόμενη φορά υποψήφια», αντέδρασε σχεδόν αμέσως ο κ. Οικονόμου, κάνοντας λόγο για «σκιές» σε αυτούς τους ελέγχους.

«Ακούστε, κύριε Κακλαμάνη. Προφανώς υπάρχουν σκιές σε αυτές τις Επιτροπές», ανέφερε συγκεκριμένα (δείτε το βίντεο κάτω).

Στο σημείο αυτό ο παρουσιαστής της εκπομπής στο Action 24, Σεραφείμ Κοτρώτσος, κάλεσε τον κ. Οικονόμου να διευκρινίσει αν «υπάρχουν σκιές στους ελέγχους που έγιναν τότε από την κυβερνητική πλειοψηφία και τα πρόσωπα που εκπροσωπούσαν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία στην συγκεκριμένη επιτροπή», με το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ να επιμένει (ώστε να μην υπάρχει και θέμα παρανόησης):

«Σας το λέω με σαφήνεια, γιατί υπήρξαν κάποιες, ας το πω, εντός εισαγωγικών, συναλλαγές».

«Δηλαδή λέτε ότι ο κ. Βαρεμένος και η κυρία Χριστοδουλοπούλου “τα έπιασαν”, για να “βγάλουν λάδι τον κ. Μητσοτάκη;”», διερωτήθηκε τότε, ολίγον τι έκπληκτος, ο κ. Κακλαμάνης, με τον κ. Οικονόμου να γίνεται ακόμη πιο συγκεκριμένος, συνδέοντας τον ισχυρισμό του με την υπόθεση του διορισμού της κόρης της κυρίας Χριστοδουλοπούλου, η οποία άλλωστε την έθεσε και εκτός ψηφοδελτίων ΣΥΡΙΖΑ.

«Σας λέω επί προχείρω ότι η κυρία Χριστοδουλοπούλου δεν ξαναέβαλε υποψήφια την επόμενη σεζόν, γιατί διορίστηκε η κόρη της στη Βουλή και πλειάδα άλλων βουλευτών που συμμετείχαν στις επιτροπές και πιθανόν, πιθανολογώ, εικάζω ότι μπορεί να συμμετείχαν, για να αρχειοθετηθούν αυτές οι υποθέσεις», επέμεινε στην καταγγελία του το μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, προκαλώντας εκ νέου την έντονη αντίδραση του κ. Κακλαμάνη:

«Τι είναι αυτά που λέτε, κύριε Οικονόμου, δηλαδή φτάνω στο σημείο να υπερασπίζομαι εγώ τον Βαρεμένο; Ξέρετε ποιος ήταν Πρόεδρος της Βουλής εκείνη την εποχή; Ο Νίκος Βούτσης και μου λέτε ότι κάτω από την Προεδρία του Νίκου Βούτση έγιναν αυτά τα πράγματα; Και δεν ντρέπεστε να τα λέτε αυτά για το κόμμα σας;».

Απτόητος πάντως, ο κ. Οικονόμου άφησε «ακάλυπτο» ακόμη και τον κ. Βούτση, τον ίδιο δηλαδή τον Πρόεδρο της Βουλής επί Τσίπρα, δηλώνοντας πως δεν ξέρει αν όλα αυτά –οι «συναλλαγές» και οι «σκιές» στην Επιτροπή Πόθεν Εσχες– ήταν σε γνώση του!

Μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις Οικονόμου και σε μία προσπάθεια να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά, βγήκε να πει ότι «δεν εγείρουμε ζήτημα για τα τελευταία “πόθεν έσχες” του κ. Μητσοτάκη» – «ξεχνώντας» για λίγο προφανώς ό,τι έχει λεχθεί και έχει γραφτεί για το θέμα από στελέχη της Κουμουνδούρου και τα φιλικά προσκείμενα Μέσα.

Βαρεμένος: Χυδαίες επιθέσεις με ενορχηστρωτή τον Κασσελάκη

Στον κ. Οικονόμου, όμως, βγήκε να απαντήσει και ο ίδιος ο κ. Βαρεμένος, μιλώντας για «αθλιότητες» του πρώην βουλευτή, για τις οποίες, όπως υπογράμμισε, και θα λογοδοτήσει.

«Δεν τον αναγνωρίζω ως πρώην σύντροφο τον κ. Οικονόμου. Προφανώς, είναι πολύ διπρόσωπος. Οσα είπε είναι αθλιότητες και θα δώσει λόγο εκεί που πρέπει να δώσει» είπε ο κ. Βαρεμένος μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στο Action 24.

Με τη σειρά του ο κ. Βαρεμένος εκτόξευσε κατηγορίες για ένα «βρώμικο σύστημα» που, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «πέντε ημέρες πριν από τις εκλογές προβαίνει σε αδιανόητες πράξεις, σε χυδαίες επιθέσεις, απέναντι σε μια γυναίκα, την κυρία Αχτσιόγλου, που ενορχηστρώνει ο “μετεωρίτης Κασσελάκης” πατώντας πάνω σε μια βάρκα μισογυνισμού».

♦ Διαβάστε: Οργή Βούτση για τον Οικονόμου

Και αφού σημείωσε ότι ίδιος σεβόταν πάντα τους θεσμούς, καθώς και ότι όταν πήγε στην Επιτροπή «πόθεν έσχες», είχε βρει «ένα χάος», προκάλεσε τον κ. Οικονόμου να βγει και να πει συγκεκριμένα τι εννοεί με όσα είπε:

«Εγώ βάδισα θεσμικά, αντιμετώπισα δύσκολες υποθέσεις. Στην πολιτική δεν παίζουν, εδώ φτάσαμε σε αδιανόητο στάδιο, να μας πει τι εννοεί με τον όρο συναλλαγή; Ο ίδιος μπορεί να ξέρει, να έχει πείρα από αυτά. Εγώ, αποτιμώντας τον όρο, βλέπω ότι έχει βαρύ φορτίο νομικό και αν υπάρχει δικαιοσύνη, θα δώσει την απάντηση. Ο κ. Κασσελάκης να μας πει, εγώ δεν έχω να κάνω τίποτα με τον κ. Οικονόμου, να μας πει τι εννοεί ο κ. Οικονόμου», τόνισε ο κ. Βαρεμένος και κλιμακώνοντας την επίθεσή του στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και το περιβάλλον του, πρόσθεσε:

«Εχουμε μια αντιπαράθεση αυτές τις ημέρες με έναν επιδειξία αρχηγό, έναν μετεωρίτη που καλεί τα κανάλια να δείξει πόσο ωραία σπίτια έχει στο Κολωνάκι, στις Σπέτσες, στη Νέα Υόρκη. Ολα πίστευα ότι τα θα ακούσω, όχι και αυτά που άκουσα. Τη μία πάει στον Κωνσταντίνο Αργυρό και την άλλη στο μουσείο για τον Νίκο Μπελογιάννη».

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που προκύπτει είναι ότι η επιχείρηση απαξίωσης της περιόδου Τσίπρα από τον νέο αρχηγό και τους συν αυτώ συνεχίζεται και, όπως έλεγε και ο αξέχαστος Ντίνος Ηλιόπουλος, «είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα»…

Νέα Αριστερά: Ως εδώ με τον βούρκο!

Η Νέα Αριστερά εξέδωσε και ανακοίνωση για το θέμα.

«Οσο πλησιάζουμε στις κάλπες και γίνεται φανερό το αδιέξοδο του lifestyle και της ταύτισης με στρατηγικές επιλογές της Δεξιάς, όπως οι φοροαπαλλαγές στους πλούσιους, το κόμμα Κασσελάκη υιοθετεί ανοιχτά τακτικές Τραμπ: εξωφρενικές θεωρίες συνωμοσίας, απροκάλυπτα fake news, υπερωρίες της χωματερής του Διαδικτύου.

Χτες βράδυ η αθλιότητα άλλαξε πίστα. Στέλεχος και συνεργάτης του κ. Κασσελάκη πέταξε λάσπη σε στελέχη της Νέας Αριστεράς και ανέβασε τον πήχυ της χυδαιότητας, φτάνοντας στο σημείο να κατηγορήσει την κυβέρνηση Τσίπρα ότι ήρθε σε συνδιαλλαγή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το Πόθεν Εσχες του.

Ως εδώ με τον βούρκο!

Ας γνωρίζουν ότι οι τραμπικές μέθοδοι δεν πρόκειται να πτοήσουν τη Νέα Αριστερά. Η Αριστερά στην Ελλάδα έχει μια πολύ μακρά παράδοση αγώνων για να φοβηθεί τη λάσπη.

Ο Κασσελάκης κατάφερε να κάνει λίγες μέρες πριν τις εκλογές την πιο βολική πάσα στην χρεοκοπημένη Ν.Δ.

Αναδεικνύεται έτσι σε χρυσό χορηγό του συστήματος Μητσοτάκη.

Στην προσπάθεια δημιουργίας ενός life style Ι.Χ. κόμματος, ο κ. Κασσελάκης και τα στελέχη του προσπαθούν να ξαναγράψουν την Ιστορία και προσβάλλουν με χυδαία ψέματα την αξιοπρέπεια χιλιάδων πολιτών με διαδρομή στην Αριστερά και στον προοδευτικό χώρο, ανεξαρτήτως των σημερινών επιλογών τους.

Ως Νέα Αριστερά δεν θα μείνουμε σιωπηλοί απέναντι στον βούρκο, ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...