850
Ο Στέλιος Κούλογλου (δεξιά) χειροκροτεί τον Τσίπρα σε παλαιότερη εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ. Μετά τις αντιδράσεις χρειάστηκε να... ξαναχειροκροτήσει | SOOC

Σφαγή στον ΣΥΡΙΖΑ με τον Κούλογλου που τελικά τα… μαζεύει: «Αστοχη η διατύπωσή μου»

Protagon Team Protagon Team 21 Σεπτεμβρίου 2021, 09:00
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 21/09/2021, 17:11
Ο Στέλιος Κούλογλου (δεξιά) χειροκροτεί τον Τσίπρα σε παλαιότερη εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ. Μετά τις αντιδράσεις χρειάστηκε να... ξαναχειροκροτήσει
|SOOC

Σφαγή στον ΣΥΡΙΖΑ με τον Κούλογλου που τελικά τα… μαζεύει: «Αστοχη η διατύπωσή μου»

Protagon Team Protagon Team 21 Σεπτεμβρίου 2021, 09:00
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 21/09/2021, 17:11

Ολα ξεκίνησαν από ένα άρθρο του ευρωβουλευτή Στέλιου Κούλογλου στο ιστότοπο tvxs.gr, όπου σχολιάζοντας τα της 85ης ΔΕΘ και της παρουσίας του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα… τόλμησε να γράψει ότι ήταν «ισοπαλία». Βέβαια όλα ξεκίνησαν πολύ νωρίτερα, από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίστηκε ατύπως σε δύο στρατόπεδα, αυτό των εμπίστων του προέδρου και αυτό των αμφισβητιών του, αλλά ας πούμε ότι τώρα η αφορμή δόθηκε από το συγκεκριμένο άρθρο του ευρωβουλευτή.

Και έτσι, ξέσπασε άλλη μια εσωτερική διαμάχη στον ΣΥΡΙΖΑ, με πρωταγωνιστές διαφόρους –φυσικά και τον πρώτο στ’ άρματα Παύλο Πολάκη– και διάφορες πτυχές. Για παράδειγμα τον κ. Κούλογλου έσπευσε να επικρίνει και ο επίσης ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος δεν ξεχνάει ούτε τη μάχη εξουσίας στην ευρωομάδα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ούτε τις επικρίσεις που είχε δεχτεί ο ίδιος από τον κ. Κούλογλου για την περιβόητη υπόθεση με τα πολλά ακίνητα που διαθέτει.

O κ. Κούλογλου… τόλμησε λοιπόν να γράψει ότι η  συνέντευξη Τύπου του κ. Τσίπρα, καίτοι πολύωρη, δεν έβγαλε είδηση. «Θα ήταν διαφορετικά αν, παραδείγματος χάριν, στην ερώτηση για το πρόσωπο του πρωθυπουργού, σε περίπτωση προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας, άφηνε ανοιχτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο: σε αυτή την περίπτωση η στρατηγική για την “προοδευτική διακυβέρνηση” θα ερχόταν στο προσκήνιο των συζητήσεων και της επικαιρότητας. Η απάντηση του Α. Τσίπρα έκλεισε το θέμα και, ελλείψει άλλων, “είδηση” έγινε το καλαμπούρι για τους Ντάλτον και τον Ραν Ταν Πλαν», έγραψε μεταξύ άλλων.

Αυτή η αμφισβήτηση της αρχηγικής αυθεντίας του κ. Τσίπρα κινητοποίησε αρχικά τα αντανακλαστικά του πιο πιστού βουλευτή του προέδρου, του «αψύ Σφακιανού», ο οποίος επιτέθηκε στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. «Αν εσύ είδες “ισοπαλία” στη ΔΕΘ, μάλλον χρειάζεσαι γυαλιά» έγραψε –πού αλλού;– στο Facebook, ο κ. Πολάκης, βουλευτής Χανίων, και ακολούθως εξύμνησε τον πρόεδρο Αλέξη και πρότεινε στον κ. Κούλογλου να επιστρέψει στη δημοσιογραφία.

 

Κάπου εκεί μπήκαν και άλλοι στον αγώνα υπεράσπισης του κ. Τσίπρα και καταδίκης του κ. Κούλογλου.

Ο πρώην γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας έγραψε στο Twitter:

Ακολούθησε λίγη ώρα αργότερα ο κ. Παπαδημούλης, ο οποίος σε ανάρτησή του στο Twitter και αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στον συνάδελφό του στην Ευρωβουλή, έκανε λόγο για «αυτογκόλ» και απαίτησε «νίκη», «όχι ισοπαλία».

Το βράδυ της Δευτέρας, ο κ. Κούλογλου βγήκε στο Action24 και στην εκπομπή «Brainstorming» για να απαντήσει, κυρίως στον κ. Πολάκη.

«Εγώ είμαι 30 χρόνια στη δημοσιογραφία και κανείς δεν θα μου αφαιρέσει το δικαίωμα του λόγου. Και οι ευρωβουλευτές πρέπει να συμβάλουν στο καλό της παράταξης αλλά και της χώρας», είπε , για να συμπληρώσει: «Ηταν μία ισοπαλία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά εκτός έδρας. Δεν θέλω να ασχοληθώ με τις αναρτήσεις του Πολάκη, έχω πιο σημαντικά πράγματα. Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας μου έχει πει ότι μπορώ να υπογράφω τα άρθρα με την κριτική μου και την υπογραφή μου. Από τη λογοδιάρροια του Facebook, εγώ είμαι… εμβολιασμένος».

Ακολούθως βέβαια, είχε και δυο λόγια για να χτυπήσει τον βουλευτή Χανίων. «Ο κ. Πολάκης είναι καλός, αλλά κάνει προεκλογική εκστρατεία… των άλλων κομμάτων», είπε με νόημα, για να εξηγήσει έπειτα: «Αν θυμάστε τον κ. Κυμπουρόπουλο τον έβγαλε πρώτο βουλευτή σε σταυρούς και με ρεκόρ για τη ΝΔ –κόντεψε να φτάσει τον Γλέζο- πέρασε τον Μεϊμαράκη. Και αυτό επειδή τού επιτέθηκε ο κ. Πολάκης πριν από τις ευρωεκλογές και του έδωσε 700.000 σταυρούς».

Στήριξη ο κ. Κούλογλου βρήκε από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, πρώην υπουργό Οικονομικών, ο οποίος, μιλώντας στον 9,84 είπε ότι «δεν είμαστε σταλινικό κόμμα, δεν υπακούμε στα πάντα, εκφραζόμαστε ελεύθερα και ο καθένας έχει το ύφος του είτε διαφωνείς είτε συμφωνείς. Με συντροφικό τρόπο μπορούμε να λύσουμε τις διαφωνίες μας».

Ομως ο κ. Τσακαλώτος ήταν από τους ελάχιστους που στήριξαν τον κ. Τσακαλώτο.

Σειρά στους επικριτές του ευρωβουλευτή πήρε την Τρίτη το πρωί ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος σχολίασε, στον ραδιοφωνικό ΣΚΑΪ, ότι «και εγώ έχω σοβαρότερα πράγματα από το να ασχολούμαι με τα σχόλια του κ. Κούλογλου».

«Εκθέτει τον ίδιο του το εαυτό, αλλά η πολιτική δεν είναι αρένα για να μιλάμε για ισοπαλίες. Όλα αυτά κινούνται στη σφαίρα μιας κακής ποιότητας δημοσιογραφίας», παρατήρησε.

Βέβαια, αν δεν ασχολείται ο γραμματέας του κόμματος για τα όσα γράφει και λέει ένας ευρωβουλευτής του κόμματος, είναι να απορείς ποιος πρέπει να ασχολείται, όμως ο κ. Κούλογλου φαίνεται ότι έχει έναν σοβαρότερο πρόβλημα. Το λεγόμενο «σύστημα ΣΥΡΙΖΑ», καθώς από το βράδυ της Δευτέρας τα τρολ του Twitter διακινούν το hashtag #Κουλογλου_παραιτησου…

Υπό αυτό το πρίσμα δεν είναι παράξενο που ο κ. Κούλογλου, αφού μιλούσε περί ελευθερίας του λόγου κλπ, απολογήθηκε τελικά και με δήλωση στην κομματική «Αυγή» είπε ότι ήταν «άστοχη» η δήλωσή του»

«Για να σταματήσει η προσπάθεια δημιουργίας ψευδών εντυπώσεων με αφορμή μια ενδεχομένως άστοχη διατύπωσή μου, ξεκαθαρίζω ότι σήμερα περισσότερο από ποτέ αποτελεί αναγκαιότητα να προκύψει από τη λαϊκή ετυμηγορία μια προοδευτική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, που θα αναλάβει το δύσκολο έργο της αποκατάστασης της κοινωνικής συνοχής που έχει διαρρήξει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Είναι προφανές ότι σε αυτή τη κατεύθυνση θα συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις στο συλλογικό στόχο για νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν αυτές διεξαχθούν», ανέφερε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...