968
Ο 17χρονος στην κορυφή του Καθεδρικού Ναού της Φλωρεντίας | instagram

Σεσημασμένος εισβολέας ανεβαίνει για selfie στον τρούλο του Καθεδρικού Ναού της Φλωρεντίας

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουλίου 2024, 13:42
Ο 17χρονος στην κορυφή του Καθεδρικού Ναού της Φλωρεντίας
|instagram

Σεσημασμένος εισβολέας ανεβαίνει για selfie στον τρούλο του Καθεδρικού Ναού της Φλωρεντίας

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουλίου 2024, 13:42

Μία… βόλτα εντός του εμβληματικού Καθεδρικού Ναού της Φλωρεντίας θέλησε να κάνει ένας νεαρός κατά τη διάρκεια της νύχτας προκειμένου να βγάλει μερικές selfie και να διαφημίσει το κατόρθωμά του στο Instagram.

Φορώντας ένα μαύρο φούτερ, τζιν παντελόνι και αθλητικά παπούτσια, ο ανήλιος εμφανίζεται στο βίντεο που τράβηξε ο ίδιος να περπατά στο εσωτερικό του Καθεδρικού και να φτάνει στην κορυφή φωτογραφίζοντας τον εαυτό του.

Οι σχετικές εικόνες και τα βίντεο ανέβηκαν στην συνέχεια στον λογαριασμό @dedelate στον οποίον ο νεαρός διατηρεί 227.000 ακολούθους.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη dede (@dedelate)

Το πιο λογικό είναι ότι ο ριψοκίνδυνος πιτσιρικάς που έχει κάνει συνήθειο την εισβολή σε παράνομους χώρους, είχε κρυφτεί στον Καθεδρικό και περίμενε μέχρι να βραδιάσει και αποχωρήσουν οι φύλακες. Επειτα βγήκε από την κρυψώνα του και άρχισε την ανάβαση. Αφού ολοκλήρωσε το έργο του και τράβηξε τις απαραίτητες φωτογραφίες, κατέβηκε από τον Καθεδρικό και αποχώρησε τρέχοντας από το σημείο.

Οι Αρχές στην συνέχεια ανέφεραν ότι ταυτοποίησαν τον εισβολέα: πρόκειται για έναν 17χρονο από την Λομβαρδία που είναι γνωστός για τέτοια εγχειρήματα. Τον Μάιο είχε ανέβει και στον Καθεδρικό του Μιλάνου.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη dede (@dedelate)

Ο Λούκα Μπανιόλι, πρόεδρος του Opera di Santa Maria del Fiore, δήλωσε ότι έγινε σχετική καταγγελία στην αστυνομία.

«Μάθαμε για την μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στον θόλο του Brunelleschi», δήλωσε στην εφημερίδα La Nazione. «Ο καθεδρικός ναός της Φλωρεντίας είναι ένας ιερός τόπος, ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Αλλά δυστυχώς για μερικούς είναι επίσης μια παιδική χαρά, και αυτό είναι λυπηρό. Οι αρμόδιες αρχές θα φροντίσουν για τα υπόλοιπα».

Ο ύποπτος είχε προηγουμένως καταγράψει και δημοσιεύσει τα ακροβατικά του στην οροφή του σταδίου Σαν Σίρο του Μιλάνου και του θεάτρου «Ariston» στο Σαν Ρέμο, όπου πραγματοποιείται το ετήσιο φεστιβάλ τραγουδιού.

Η Φαμπιόλα Μινολέτι, αντιπρόεδρος μιας επιτροπής κατοίκων του Μιλάνου, δήλωσε στην εφημερίδα Il Giorno: «Ο Dede συνεχίζει τα κατορθώματά του. Γιατί δεν μπορούμε να συγκρατήσουμε αυτούς τους ανθρώπους, με τέτοιες αλαζονικές συμπεριφορές; Όχι μόνο ρισκάρει τη ζωή του κάθε φορά, αλλά (τα ακροβατικά) θα μπορούσαν να δημιουργήσουν επικίνδυνες μιμήσεις».

Ένας από τους οπαδούς του υπόπτου τον προκάλεσε τώρα να ανέβει στην κορυφή της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό. Λέτε;

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...