230
Ο Τζόκοβιτς δεν θα λογοδοτήσει στη σερβική Δικαιοσύνη για την παραβίαση της καραντίνας, διότι δεν αποτελεί αδίκημα | REUTERS/Andrej Isakovic/File Photo

Σερβία: Ο Τζόκοβιτς γνώριζε ότι ήταν θετικός στον κορονοϊό όταν φωτογραφιζόταν με παιδιά

Protagon Team Protagon Team 14 Ιανουαρίου 2022, 20:29
Ο Τζόκοβιτς δεν θα λογοδοτήσει στη σερβική Δικαιοσύνη για την παραβίαση της καραντίνας, διότι δεν αποτελεί αδίκημα
|REUTERS/Andrej Isakovic/File Photo

Σερβία: Ο Τζόκοβιτς γνώριζε ότι ήταν θετικός στον κορονοϊό όταν φωτογραφιζόταν με παιδιά

Protagon Team Protagon Team 14 Ιανουαρίου 2022, 20:29

Η Επιτροπή Κρίσεων που διαχειρίζεται την πανδημία στη Σερβία κατέρριψε τους ισχυρισμούς του Νόβακ Τζόκοβιτς ότι δεν γνώριζε ότι είναι θετικός στον κορονοϊό μέχρι το βράδυ της 17ης Δεκεμβρίου.

Σε συνέντευξη Τύπου του υγειονομικού τμήματος της Επιτροπής, ο γιατρός Ζόραν Γκόικοβιτς ανέφερε ότι τα αποτελέσματα του μοριακού τεστ στέλνονται στο email τη στιγμή που εκδίδονται και καταχωρίζονται.

Σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου να σχολιάσει την δήλωση του Τζόκοβιτς ότι ενημερώθηκε την επόμενη ημέρα για το αποτέλεσμα του τεστ, ο Γκόικοβιτς απάντησε: «Σε αυτό θα πρέπει να απαντήσει ο ίδιος ο Τζόκοβιτς, δεν μπορώ εγώ να ξέρω πότε άνοιξε το email του. Αυτό που εγώ μπορώ να σας διαβεβαιώσω είναι ότι το πιστοποιητικό που επιβεβαιώνει ότι ο Νόβακ Τζόκοβιτς ήταν θετικός στο ιό Sars Cov-2 είναι αυθεντικό και του στάλθηκε την ώρα που αναγράφεται, δηλαδή την ίδια ημέρα, τις βραδινές ώρες».

Ο Τζόκοβιτς, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό στις 16 Δεκεμβρίου, δήλωσε ότι την επόμενη ημέρα, 17 Δεκεμβρίου, όταν απένειμε έπαθλα σε έφηβους τενίστες και φωτογραφιζόταν μαζί τους (χωρίς μάσκα), δεν γνώριζε ότι είναι θετικός στον κορονοϊό.

Ο Γκόικοβιτς ανέφερε ότι ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν θα λογοδοτήσει στη σερβική Δικαιοσύνη για την παραβίαση της καραντίνας διότι δεν αποτελεί, σύμφωνα με τη νομοθεσία, αδίκημα. Διευκρίνισε ότι η παραβίαση της καραντίνας ήταν ποινικό αδίκημα μόνο κατά την περίοδο που η χώρα βρισκόταν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στα μέσα του 2020, αλλά ο νόμος αυτός πλέον δεν ισχύει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News