272
Ο Κωστής Χατζηδάκης σε πρόσφατη ομιλία του στη Βουλή. Ο ΣΥΡΙΖΑ τον στοχοποιεί πολιτικά για το Εργασιακό | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Σενάρια για πρόταση μομφής από τον ΣΥΡΙΖΑ για το Εργασιακό

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουνίου 2021, 09:29
Ο Κωστής Χατζηδάκης σε πρόσφατη ομιλία του στη Βουλή. Ο ΣΥΡΙΖΑ τον στοχοποιεί πολιτικά για το Εργασιακό
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Σενάρια για πρόταση μομφής από τον ΣΥΡΙΖΑ για το Εργασιακό

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουνίου 2021, 09:29

Από τον ΣΥΡΙΖΑ έχουν ορίσει το νομοσχέδιο για τα εργασιακά, που κατατέθηκε στη Βουλή την Παρασκευή, ως «μητέρα των μαχών». Από το δε ΚΚΕ, δια στόματος Δημήτρη Κουτσούμπα που έδωσε και τον τόνο εν όψει της μεγάλης απεργίας της 10ης Ιουνίου, είπαν ότι το νομοσχέδιο δεν πρέπει καν να φτάσει προς ψήφιση. Έτσι, τα σενάρια θέλουν τον ΣΥΡΙΖΑ να επιχειρεί ένα κοινοβουλευτικό «ανταρτοπόλεμο», προσπαθώντας να αναβάλει την προγραμματισμένη για τις 17 του μήνα ψήφιση του νομοσχεδίου, με πρόταση μομφής κατά του υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη!

Αυτό αποκάλυψαν το Σάββατο «Τα Νέα». Έγραψε ο «Μικροπολιτικός»:

«Σενάρια περί υποβολής πρότασης μομφής από τον ΣΥΡΙΖΑ για το εργασιακό άρχισαν να κυκλοφορούν στους διαδρόμους της Βουλής με την ευκαιρία της κατάθεσης του επίμαχου νομοσχεδίου του Κωστή Χατζηδάκη, το οποίο αποτελεί τη “μητέρα των μαχών” για την αντιπολίτευση.

»Στον ΣΥΡΙΖΑ  κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους, ενώ στην κυβέρνηση φαίνεται να προετοιμάζονται διά παν ενδεχόμενο. Σημειώνεται ότι από την προηγούμενη πρόταση μομφής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα έχει παρέλθει το προβλεπόμενο από το Σύνταγμα εξάμηνο (κατατέθηκε τον Οκτώβριο του 2020) και άρα έχει το δικαίωμα, εφόσον επιλεγεί αυτή η κοινοβουλευτική οδός, να υποβάλει νέα πρόταση δυσπιστίας. Το εργασιακό νομοσχέδιο εισάγεται προς επεξεργασία στην αρμόδια επιτροπή την προσεχή Τρίτη 8 Ιουνίου και αναμένεται να ψηφιστεί την Πέμπτη 17 Ιουνίου».

Βέβαια μια τέτοια πρωτοβουλία από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν προσφέρει τίποτα περισσότερο από μια κίνηση εντυπώσεων. Επί της ουσίας, οι προτάσεις μομφής, είτε κατά υπουργών, είτε συνολικά κατά της κυβέρνησης, το μόνο που κάνουν είναι να συσπειρώνουν την κυβερνητική πλειοψηφία και να καθυστερούν το νομοθετικό πρόγραμμα του κοινοβουλίου. Δίνουν πάντως μια εικόνα μάχης, που επιθυμεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News