301
Ο Κυιράκος Μητσοτάκης καταχειροκροτούμενος από τους βουλευτές της ΝΔ | INTIMEnews

Σεμνότητα ζήτησε από τους βουλευτές του ο Πρωθυπουργός: Να είμαστε μετρημένοι, οι πολίτες αγωνιούν για τον χειμώνα

Protagon Team Protagon Team 4 Οκτωβρίου 2022, 15:52
Ο Κυιράκος Μητσοτάκης καταχειροκροτούμενος από τους βουλευτές της ΝΔ
|INTIMEnews

Σεμνότητα ζήτησε από τους βουλευτές του ο Πρωθυπουργός: Να είμαστε μετρημένοι, οι πολίτες αγωνιούν για τον χειμώνα

Protagon Team Protagon Team 4 Οκτωβρίου 2022, 15:52

Σεμνότητα και προσοχή στον πολιτικό τους λόγο, ζήτησε από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά το δημόσιο «ευχαριστώ από καρδιάς» που τους είπε για τη στήριξη και συμβολή τους στο έργο της κυβέρνησης.

«Θέλω να είμαστε πολύ μετρημένοι στον τρόπο με τον οποίον επικοινωνούμε σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες συγκυρίες», ήταν η παραίνεση του Πρωθυπουργός με την οποία έκλεισε τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.

Κατά τη συνεδρίαση πήραν τον λόγο συνολικά 27 βουλευτές και στο τέλος των παρεμβάσεωντοποθετήθηκε συνολικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας μεταξύ άλλων:

«Εχουμε να επιδείξουμε πάρα πολλά ως κυβερνητικό έργο και νομίζω ότι έχετε δίκιο όταν μερικές φορές επισημαίνετε ότι μέσα στην πυκνότητα των εξελίξεων πολλά από τα σημαντικά τα οποία γίνονται δεν περνούν τελικά στους πολίτες.

»Υπάρχει, όμως, η γενικότερη αίσθηση στους πολίτες ότι αυτή η κυβέρνηση παράγει πολύ και σημαντικό έργο. Όπως υπάρχει και η αίσθηση, ότι υπάρχει ένα σημαντικό απόθεμα εμπιστοσύνης παρά τις πολύ μεγάλες δυσκολίες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε.

»Υπάρχει, όμως, και η άλλη όψη της πραγματικότητας: και αυτή λέει ότι η κοινωνία περνάει δύσκολα, έχει μεγάλη αβεβαιότητα για τον χειμώνα που έρχεται. Υπάρχουν πολλά προβλήματα ακόμα τα οποία δεν έχουν επιλυθεί, τα περισσότερα είναι αποτέλεσμα του κόστους ζωής και της εισαγόμενης κρίσης η οποία προέκυψε μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και πρέπει να είμαστε απολύτως εναρμονισμένοι με τα συναισθήματα των πολιτών στον πολιτικό μας λόγο.

»Το λέω διότι δεν πρέπει μερικές φορές μέσα από την προβολή του κυβερνητικού έργου – η οποία πρέπει να γίνεται – να αγνοούμε αυτή την άλλη όψη της πραγματικότητας. Νομίζω ότι όλοι είστε πολύ έμπειροι για να γνωρίζετε ότι αυτή την ισορροπία θα πρέπει να την τηρούμε και να επιδεικνύουμε την απαραίτητη σεμνότητα στην επικοινωνία μας ώστε να μην αισθάνονται οι πολίτες ότι υπερφίαλα στεκόμαστε πάνω στις πολλές και σημαντικές επιτυχίες».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News