Επικαιρότητα

Σεισμός στο Αρκαλοχώρι: Η ανάρτηση Τσελέντη με τις συστάσεις στους κατοίκους πριν από τέσσερις ημέρες

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών εκτίμησε ότι πρόκειται για τον κύριο σεισμό από το γνωστό ρήγμα Καστελλίου, σε μια περιοχή που, όπως είπε, δεν μπορεί να δώσει σεισμούς μεγαλύτερους των 6 Ρίχτερ
Protagon Team

Τη σεισμική διέγερση στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου είχε επισημάνει σε ανάρτησή του την περασμένη Πέμπτη ο σεισμολόγος και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Ακης Τσελέντης.

Οπως διευκρίνιζε ο κ. Τσελέντης, το φαινόμενο οφείλεται στα ρήγματα Καστελλίου και Θραψανού που ενώνονται στο βάθος κάτω από τον Δήμο Μινώα πεδιάδος.

Το φαινόμενο θα συνεχιστεί για αρκετό καιρό ακόμα, υπογράμμιζε ο καθηγητής και καλούσε τους κατοίκους να ακολουθούν πιστά τα μέτρα σεισμικής προστασίας και να αποφεύγουν τα παλιά πετρόχτιστα σπίτια.

Σε δηλώσεις του τη Δευτέρα, λίγες ώρες μετά τα 5,8 Ρίχτερ, ο κ. Τσελέντης εκτίμησε ότι πρόκειται για τον κύριο σεισμό από το γνωστό ρήγμα Καστελλίου, σε μια περιοχή που, όπως είπε, δεν μπορεί να δώσει σεισμούς μεγαλύτερους των 6 Ρίχτερ.