256
| gein.noa.gr

Σεισμός 4,3 Ρίχτερ στην Εύβοια – Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι

Protagon Team Protagon Team 14 Δεκεμβρίου 2022, 17:33
|gein.noa.gr

Σεισμός 4,3 Ρίχτερ στην Εύβοια – Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι

Protagon Team Protagon Team 14 Δεκεμβρίου 2022, 17:33

Σεισμός μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στον θαλάσσιο χώρο 8 χλμ. ανατολικά των Ζαράκων Ευβοίας, στον ίδιο εστιακό χώρο όπου είχε καταγραφεί αυξημένη σεισμική δραστηριότητα στις 29 Νοεμβρίου.

Οπως ανακοίνωσε εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Ενιαίου Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών «σήμερα, στις 17:28 ώρα Ελλάδος, το σεισμολογικό δίκτυο κατέγραψε ασθενή σεισμική δόνηση με μέγεθος 4,3 στην κλίμακα Ρίχτερ.

Ο σεισμός έγινε σε απόσταση 57 χλμ. ΑΒΑ των Αθηνών.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 8 χλμ. ΝΑ των Ζαράκων Ευβοίας».

Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην Αττική.

Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι

«Ο σεισμός έχει ένα μέγεθος 4,3 Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίζεται στη Νέα Στύρα της Νότιας Εύβοιας δηλαδή στην περιοχή που είχε ενεργοποιηθεί στα τέλη Νοεμβρίου. Από τότε συνεχίζονται οι μετασεισμοί, έχω λοιπόν την γνώμη ότι και ο σημερινός εντάσσεται στη μετασεισμική ακολουθία του ισχυρού σεισμού μεγέθους 5 Ρίχτερ όπου έγινε το βράδυ στις 29 Νοεμβρίου στην ίδια περιοχή», ανέφερε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

«Από τις 29 Νοεμβρίου μέχρι και σήμερα δεν έπαψαν οι μετασεισμοί με μικρότερα μεγέθη. Θα συνεχιστεί η σεισμική ακολουθία και μπορεί να λάβει μεγέθη και πάνω από τα 4 Ρίχτερ όπως ακριβώς έγινε και σήμερα. Δεν αποκλείεται αυτό το ενδεχόμενο, να γίνει κι άλλος μετασεισμός τις επόμενες μέρες με αισθητό μέγεθος», προσέθεσε, και συνέστησε ψυχραιμία: «Δεν πρέπει να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας».

«Μπαίνουμε σε μια περίοδο κανονικότητας στην περιοχή, είναι θετικό να έχουμε τέτοια μεγέθη», επεσήμανε από την πλευρά του ο σεισμολόγος Ευθύμης Λέκκας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...