447
Γέμισαν τις πλατείες και τους δρόμους οι Λαρισαίοι | onlarissa.gr

Σεισμός 6 Ρίχτερ στην Ελασσόνα

Protagon Team Protagon Team 3 Μαρτίου 2021, 12:24
Γέμισαν τις πλατείες και τους δρόμους οι Λαρισαίοι
|onlarissa.gr

Σεισμός 6 Ρίχτερ στην Ελασσόνα

Protagon Team Protagon Team 3 Μαρτίου 2021, 12:24

Ισχυρή σεισμική δόνηση 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης στην Ελασσόνα.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ο σεισμός σημειώθηκε 21 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ελασσόνας. Το εστιακό του βάθος υπολογίζεται στα 7,8 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην Αττική.

Mιλώντας στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας ανέφερε πως ο σεισμός «έγινε αισθητός στη μισή χώρα», ενώ πρόσθεσε πως «δεν υπήρχε ιδιαίτερη προσεισμική δραστηριότητα».

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, οι πολίτες της Λάρισας και των Τρικάλων βγήκαν στους δρόμους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στη Λάρισα και στις γύρω περιοχές ενώ έχουν αναφερθεί και μετασεισμοί.

Ο Δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας, δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι έχει δώσει ήδη εντολή να ξεκινήσουν έρευνες για τυχόν ζημιές σε όλα τα δημόσια και δημοτικά κτίρια, με τον ίδιο να προσθέτει στο ΣΚΑΪ πως έχουν αποχωρήσει ομαλά οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί από τα σχολικά κτίρια. 

«Ήταν πολύ έντονο το φαινόμενο, αλλά έχω γυρίσει τη μισή πόλη και δε θα έχουμε ιδιαίτερες ζημιές», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός τόνισε στην ΕΡΤ πως μέχρι στιγμής «δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές».

Ανέφερε ακόμη ότι δόθηκε οδηγία να κλείσουν τα σχολεία και επεσήμανε πως η Περιφέρεια βρίσκεται σε επικοινωνία με την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας για τον καλύτερο συντονισμό των ενεργειών.

Ειδικότερα, με εντολή του περιφερειακού διευθυντή Γιώργου Δονδοτσάκη γίνεται έλεγχος όλων των κτιριακών εγκαταστάσεων για τυχόν ζημιές.

Μιλώντας στο «ΣΚΑΪ 100,3» ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος τόνισε πως είναι «γνωστό το σεισμικό ρήγμα, κατά πάσα πιθανότητα είναι το ρήγμα του Τυρνάβου», ενώ και αυτός δήλωσε πως «δεν υπήρξε ιδιαίτερη έντονη προσεισμική ακολουθία».

Λιβάνιος και ΑΓΕΕΘΑ μεταβαίνουν στην περιοχή του σεισμού

Με εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ στον υπουργό Επικρατείας, Θεόδωρος Λιβάνιος, ο γενικός γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος μεταβαίνουν στην περιοχή του σεισμού.

Στην περιοχή μεταβαίνουν, επίσης, ο Υπαρχηγός της Πυροσβεστικής, Ιάκωβος Κλεφτοσπύρος και ο εθνικός Διοικητής Πολιτικής Προστασίας, Αθανάσιος Δημακογιάννης.

Από το Γραφείο του Πρωθυπουργού υπήρξε επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό και τους δημάρχους της περιοχής ενώ υπάρχει, επίσης, διαρκής επικοινωνία με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά προκειμένου να παρασχεθεί οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί με πρώτη προτεραιότητα την ανθρώπινη ζωή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...