175
|

Σεισμός 4,6 Ρίχτερ ανατολικά της Κύμης – κουνήθηκε η Αθήνα

Protagon Team Protagon Team 19 Ιανουαρίου 2024, 16:18

Σεισμός 4,6 Ρίχτερ ανατολικά της Κύμης – κουνήθηκε η Αθήνα

Protagon Team Protagon Team 19 Ιανουαρίου 2024, 16:18

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε 15 λεπτά μετά τις 4 το απόγευμα, στη θαλάσσια περιοχή  ανατολικά της Κύμης στην Εύβοια, σε απόσταση περίπου 80 χλμ από την Αθήνα.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στην πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός σημειώθηκε 23 χλμ ανατολικά της Κύμης, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Εύβοιας και Σκύρου, με το  εστιακό του  βάθος στα 10 χλμ.

Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο καθηγητής Σεισμολογίας Ευθύμης Λέκκας εμφανίστηκε καθησυχαστικός για τη δόνηση που αναστάτωσε τους κατοίκους του Λεκανοπεδιου.

Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε, δεν φαίνεται να υπάρχει ιδιαίτερο θέμα, δεδομένου ότι η περιοχή δίνει σεισμούς από υποθαλάσσια ρήγματα έως 5,5 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

Οι  επιστήμονες θα παρακολουθήσουν την σεισμική ακολουθία, πρόσθεσε ο κ. Λέκκας, αν και εκτίμησε ότι πιθανότατα πρόκειται για τον κύριο σεισμό.

Σημειώνεται ότι περίπου δέκα λεπτά μετά τα 4,8 Ρίχτερ, καταγράφηκε μετασεισμός 2,4 Ρίχτερ, με επίκεντρο που στα 17 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Κύμης, με φορά προς την Αττική, ενω στις 16:33 σημειώθηκε και  νέος μετασεισμός, μεγέθους 3,1 Ριχτερ, με επίκεντρο ίδιο με αυτό της αρχικής δόνησης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...