702
Ο 25χρονος μουσικός Τσάρλι Πουθ, που έγραψε το «See you again» και εμφανίζεται στο μουσικό βίντεο που έσπασε το ρεκόρ του YouTube | YouTube

Η μετά το «Gangnam Style» εποχή στο YouTube

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουλίου 2017, 14:07
Ο 25χρονος μουσικός Τσάρλι Πουθ, που έγραψε το «See you again» και εμφανίζεται στο μουσικό βίντεο που έσπασε το ρεκόρ του YouTube
|YouTube

Η μετά το «Gangnam Style» εποχή στο YouTube

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουλίου 2017, 14:07

Θυμάστε το «Gangnam Style»; Δεν ξεχνιέται. Πέντε ολόκληρα χρόνια έμεινε στην κορυφή του YouTube. Πέντε! Γιατί; Γιατί είναι αστείο (ή γελοίο) ευχάριστο (ή εξαιρετικά ενοχλητικό) διασκεδαστικό και ξεσηκωτικό, εύκολο να ακουστεί σε σόου, μαγαζιά, κλαμπ. Βασικά είναι μία παρωδία. Δεν χρειάζεται να γνωρίζεις το ιστορικό του K-pop τραγουδιού και της περιοχής Γκάνγκαμ στη Νότια Κορέα για να καταλάβεις ότι το μουσικό βίντεο σατιρίζει την καταναλωτική μανία των γυναικών και το… εκκεντρικό στυλ κάποιων ανδρών. Και στο Ιντερνετ η παρωδία πολλαπλασιάζεται με νέες παρωδίες. Σαν ιός εξαπλώθηκαν οι χορευτικές κινήσεις του Psy σε εκατοντάδες βίντεο εφήβων.

gang
Χοροπηδά ο Psy σε στιγμιότυπο από το βίντεο του «Gangam Style»

Ποιος θα περίμενε ότι ο πληθυσμός του YouTube θα περνούσε από την K-pop στην μπαλάντα. Το κομμάτι που εκτόπισε το νοτιοκορεατικό βίντεο είναι ένα μουσικό κομμάτι που δεν προκαλεί το γέλιο σου αλλά σε βουρκώνει. Ηδη έχει γίνει από τα πιο περιζήτητα τραγούδια για κηδείες στη Βρετανία!

Το «See you again» (2015) είναι μία μπαλάντα με στοιχεία ποπ και χιπ χοπ. Ο συνδυασμός είναι άρτιος. Γράφτηκε ειδικά για το κλείσιμο της τελευταίας σκηνής του «Fast and furious 7», ειδικά για τον ηθοποιό Πολ Γουόκερ, που σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, το 2013, πριν ολοκληρωθεί η παραγωγή –και εννοείται ότι το πένθος για τον θάνατο του 40χρονου γοητευτικού ηθοποιού ήταν ένας λόγος που τo τραγούδι έσπασε τα ταμεία το 2015.

walker
Τελευταίο χαμόγελο στην τελευταία σκηνή του «fast and furious»

Το κομμάτι ακούγεται στη σκηνή όπου ο Ντόμινικ Τορέτο (Βιν Ντίζελ) και ο Μπράιαν Ο’ Κόνερ (ο αδελφός του Πολ Γουόκερ, Κόντι Γουόκερ) οδηγούν δίπλα δίπλα, χαμογελούν ο ένας στον άλλον και χωρίζονται ακολουθώντας διαφορετικούς δρόμους. «It’s been a long day without you my friend/ And I’ll tell you all about it when I see you again». Η σκηνή κλείνει με τη φράση «για τον Πολ».

Ο 25χρονος σήμερα τραγουδιστής Τσάρλι Πουθ έγραψε τους στίχους, για έναν δικό του φίλο που σκοτώθηκε με παρόμοιο τρόπο. Η παραγωγή τον επέλεξε ανάμεσα σε χιλιάδες αιτήσεις. Μάλιστα τον «έφτιαξαν» με τον ράπερ Wiz Khalifa και του πρότειναν να τραγουδήσει και ο ίδιος το τραγούδι του!

«Με τιμά πολύ το γεγονός ότι με επέλεξε η παραγωγή του Furious. Νομίζω ότι έκλαψα όταν μου το είπαν, γιατί έτσι θα τιμούσα τον φίλο μου, έτσι θα τιμούσα τον Πολ, και οποιονδήποτε έχει βιώσει μία απώλεια», είπε ο αμερικανός μουσικός το 2015.

Πέρασαν δύο χρόνια και τα «views» του μουσικού βίντεο στο YouTube πολλαπλασιάζονταν. Την περασμένη Τρίτη ανακοινώθηκε ότι το βίντεο έσπασε το ρεκόρ των 2.147.483.647. Εχει ξεπεράσει τα 2.913.837.068. Η Google, ιδιοκτήτρια του YouTube, έπρεπε να αλλάξει ξανά τον κώδικα ώστε το όριο να μην είναι 2 δισ. views αλλά εννέα πεντακισεκατομμύρια (ή 9 με 18 μηδενικά)!.

Thank you guys for making See you again the #1 most viewed video in YouTube history. Your love and support is very much appreciated. #tgod

A post shared by Wiz Khalifa (@wizkhalifa) on

«Σας ευχαριστώ που κάνατε το See You Again το πιο δημοφιλές βίντεο στην ιστορία του YouTube. Η αγάπη και στήριξή σας είναι πολύτιμη», έγραψε στο Instagram ο ράπερ.

Και ο Πουθ παραδέχθηκε -συγκλονισμένος- ότι το 2007 έφτιαξε έναν λογαριασμό στο YouTube με την ελπίδα να φτιάξει κάποτε ένα βίντεο που θα φτάσει 10.000 κλικς. Πού να’ ξερε…

Αλλά το τραγούδι του που συγκέντρωσε 1 δισ. κλικς μέσα σε μισό χρόνο σίγουρα θα εκτοπίστεί από ένα νέο τραγούδι που μέσα σε έξι μήνες έχει συγκεντρώσει 2,5 δισ. κλικς! Το «Despacito» με κύριο τραγουδιστή τον πουερτορικανό Daddy Yankee έγινε γρήγορα καλοκαιρινό χιτ. Η δύναμή του έδωσε ώθηση ακόμη και στην οικονομία του Πουέρτο Ρίκο…

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...