335
| ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Σε τριήμερο λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μίκη Θεοδωράκη

Protagon Team Protagon Team 2 Σεπτεμβρίου 2021, 16:25
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Σε τριήμερο λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μίκη Θεοδωράκη

Protagon Team Protagon Team 2 Σεπτεμβρίου 2021, 16:25

Μεσίστιες κυματίζουν από το μεσημέρι της Πέμπτης και για το επόμενο τριήμερο οι σημαίες σε όλα τα δημόσια κτίρια της χώρας, στο πλαίσιο του εθνικού πένθους που κήρυξε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την απώλεια του αξεπέραστου Μίκη Θεοδωράκη. Επίσης αναστέλλεται κάθε είδους δημόσια εορταστική εκδήλωση.

Ηδη από το πρωί, με πρωτοβουλία του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, κυμάτιζαν μεσίστιες οι σημαίες στο δημαρχείο Αθηνών. Μάλιστα ξεκίνησαν οι διαδικασίες για ονοματοδοσία δρόμου ή πλατείας των Αθηνών προς τιμήν του εμβληματικού συνθέτη.

Παράλληλα, στην Ολομέλεια της Βουλής τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, με τον αντιπρόεδρο του Σώματος, Νικήτα Κακλαμάνη, να τονίζει πως «ο Μίκης Θεοδωράκης ξεκίνησε το ταξίδι του για την γειτονιά των αγγέλων για να συναντήσει άλλους μεγάλους εκεί με πρώτο και καλύτερο τον φίλο του τον Μάνο Χατζηδάκι. Η Βουλή την ώρα που πρέπει και με τον τρόπο που πρέπει, θα τιμήσει την μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη. Εμείς όμως σήμερα να κρατήσουμε ενός λεπτού σιγή για την μεγάλη απώλεια».

Η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα τεθεί σε τριήμερο λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών, από την ερχόμενη Τρίτη έως και την Πέμπτη, όπου αμέσως μετά θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία.

Αν και μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί ο τόπος όπου θα ταφεί ο ο Μίκης, ο ίδιος όπως έγινε γνωστό είχε εκφράσει την επιθυμία να ταφεί στον Γαλατά Χανίων, όπου βρίσκονται οι τάφοι των γονιών και του πολυαγαπημένου του αδελφού.

Φυσικά, στο λαϊκό προσκύνημα θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας σύμφωνα με την οικογένεια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της οικογένειας:

Η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα εκτεθεί από την προσεχή Τρίτη σε τριήμερο λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών.

Τρίτη και Τετάρτη από τις 10 π.μ. έως τις 7 μ.μ. και την Πέμπτη 10 π.μ. έως τις 14 μ.μ. Στις 15:00 μ.μ. θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών.

Οσοι επιθυμούν να αποστείλουν στεφάνι μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλ. 210-8088000

Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας από το υπουργικό συμβούλιο, κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος για την απώλεια του μεγάλου δημιουργού, σημειώνοντας ότι «είχαμε ξεχάσει πως ήταν θνητός»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...