319
Επισκέπτες τρέχουν να απομακρυνθούν από το Λούβρο (αριστερά) και από τις Βερσαλλίες (δεξιά) το Σάββατο | Twitter

Σε συναγερμό το Παρίσι: Απειλές για βόμβα σε κομβικά σημεία και εκκενώσεις

Protagon Team Protagon Team 14 Οκτωβρίου 2023, 16:30
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 14/10/23 17:20
Επισκέπτες τρέχουν να απομακρυνθούν από το Λούβρο (αριστερά) και από τις Βερσαλλίες (δεξιά) το Σάββατο
|Twitter

Σε συναγερμό το Παρίσι: Απειλές για βόμβα σε κομβικά σημεία και εκκενώσεις

Protagon Team Protagon Team 14 Οκτωβρίου 2023, 16:30
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 14/10/23 17:20

Το Λούβρο, το μεγαλύτερο μουσείο του κόσμου, έκλεισε εκτάκτως το Σάββατο τις πύλες του «για λόγους ασφαλείας», όπως ανακοίνωσε η διεύθυνσή του.

Λίγες ώρες αργότερα, εκκενώθηκε και το Ανάκτορο των Βερσαλλιών, ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της χώρας, μετά από προειδοποίηση για βόμβα, όπως ανέφερε μια αστυνομική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο συναγερμός σήμανε έπειτα από ανώνυμη προειδοποίηση στον ιστότοπο moncommissariat.fr, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η συγκεκριμένη πηγή.

Δεκάδες επισκέπτες εγκατέλειψαν μαζικά το Ανάκτορο, όπως φαίνεται από βίντεο που μοιράστηκαν χρήστες στα σόσιαλ μίντια.

Το τρίτο χτύπημα, ήρθε στον σιδηροδρομικό σταθμό «Λιόν», στον οποίον, σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, περίπου στις 16:30 τοπική ώρα (17:35 ώρα Ελλάδος), εντοπίστηκε ένα ύποπτο αντικείμενο, με αποτέλεσμα να εκκενωθεί άμεσα από τις Αρχές η αίθουσα δύο του σιδηροδρομικού σταθμού.

Οσον αφορά το Λούβρο, «έλαβε ένα γραπτό μήνυμα που έκανε λόγο για κίνδυνο για το μουσείο και τους επισκέπτες του» και «αποφασίσαμε να το εκκενώσουμε και να κλείσουμε για σήμερα» προκειμένου να γίνουν οι κατάλληλες έρευνες, διευκρίνισε εκπρόσωπός του.

Βίντεο στα social media δείχνουν τους εκατοντάδες επισκέπτες που ήταν στο μουσείο το μεσημέρι του Σαββάτου να τρέχουν για να απομακρυνθούν.

Η Γαλλία έχει τεθεί σε κατάσταση συναγερμού μετά την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε την Παρασκευή σε σχολείο της Αράς από 20χρονο μουσουλμάνο, ο οποίος σκότωσε έναν καθηγητή και τραυμάτισε άλλους δύο.

Νωρίτερα, ο Εμανουέλ Μακρόν έκανε γνωστό ότι 7.000 στρατιώτες θα αναλάβουν περιπολίες στους δρόμους, στο πλαίσιο των αυξημένων μέτρων ασφαλείας στη χώρα, ενόψει του πολέμου στη Γάζα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...