216
Ο πρόεδρος της Ρωσίας προσέρχεται στη σύσκεψη του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας | Sputnik/Alexey Nikolsky/Kremlin via REUTERS

Σε πραξικόπημα καλεί τον ουκρανικό στρατό ο Πούτιν – «Ανατρέψτε τους ναρκομανείς νεοναζί»

Protagon Team Protagon Team 25 Φεβρουαρίου 2022, 19:01
Ο πρόεδρος της Ρωσίας προσέρχεται στη σύσκεψη του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας
| Sputnik/Alexey Nikolsky/Kremlin via REUTERS

Σε πραξικόπημα καλεί τον ουκρανικό στρατό ο Πούτιν – «Ανατρέψτε τους ναρκομανείς νεοναζί»

Protagon Team Protagon Team 25 Φεβρουαρίου 2022, 19:01

Βαθιά στη δική του πραγματικότητα, που απέχει πολύ από όσα βλέπουμε γύρω μας, βρίσκεται ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ κάλεσε τον ουκρανικό στρατό να ανατρέψει την ηγεσία της χώρας.

Οι μάχες που διεξάγονται κατά την πορεία της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία (αυτός είναι ο ρωσικός ευφημισμός για την εισβολή) δεν γίνονται με τον τακτικό ουκρανικό στρατό της, αλλά με εθνικιστικές ομάδες, δήλωσε την Παρασκευή ο ρώσος πρόεδρος σε σύσκεψη του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας.

Αυτές οι ομάδες, συνέχισε, φέρουν την άμεση ευθύνη για την γενοκτονία στο Ντονμπάς και την αιματοχυσία αμάχων.

Κάλεσε μάλιστα τον στρατό της Ρωσίας να ανατρέψει πραξικοπηματικά την ηγεσία της χώρας, για την οποία είπε ότι αποτελείται από «τρομοκράτες, ναρκομανείς και νεοναζί».

Εν τω μεταξύ, ο εκπρόσωπος του ρώσου προέδρου ανέφερε ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν, ανταποκρινόμενος στην πρόταση του ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, είναι έτοιμος να στείλει αντιπροσωπεία στο Μινσκ της Λευκορωσίας για συνομιλίες με την Ουκρανία.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι ο «ο πρόεδρος της Ουκρανίας δήλωσε ότι είναι έτοιμος να συζητήσει το καθεστώς ουδετερότητας της Ουκρανίας. Ευθύς εξαρχής ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν έλεγε ότι στόχος της επιχείρησης είναι να βοηθηθούν οι Λαϊκές Δημοκρατίες του Λουγκάνσκ και Ντονέτσκ και μέσω της αποστρατιωτικοποίησης και αποναζιστικοποίησης. Και αυτό στην πραγματικότητα είναι το αναπόσπαστο συστατικό του καθεστώτος ουδετερότητας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...