298
Φωτογραφία αρχείου από διακομιδή ασθενών σε νοσοκομείο της Αθήνας | Intime

Σε νοσοκομείο Covid μετατρέπεται ο «Ερυθρός Σταυρός» – Μεταφέρονται ασθενείς

Φωτογραφία αρχείου από διακομιδή ασθενών σε νοσοκομείο της Αθήνας
|Intime

Σε νοσοκομείο Covid μετατρέπεται ο «Ερυθρός Σταυρός» – Μεταφέρονται ασθενείς

Σε εξέλιξη βρίσκεται η εκκένωση το Νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός» προκειμένου να μετατραπεί σε νοσοκομείο αποκλειστικά για περιστατικά Covid-19, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, η εντολή εκκένωσης δόθηκε το βράδυ της Τρίτης και μετά την απόφαση της ΥΠΕ να δέχεται αποκλειστικά περιστατικά κορονοϊού.

Οπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, «έχουν ήδη διακομιστεί περίπου 15 ασθενείς χωρίς κορονοϊό από τον Ερυθρό Σταυρό προς το ΝΙΜΤΣ».

Η μετατροπή του Ερυθρού Σταυρού θα γίνει κατά το πρότυπο του «Σωτηρία» και του «Σισμανογλείου». Ακόμη, σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα αναζητούνται και άλλες δομές για να συνδράμουν στο ΕΣΥ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας αναζητά μετά το μεγάλο θεραπευτήριο «Ερρίκος Ντυνάν» και τα μικρότερα «Λητώ» «Ιατρικό Περιστερίου», μία ακόμη  μεγάλη ιδιωτική κλινική, ώστε να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες που μπορεί να προκύψουν τις επόμενες ημέρες.

Τις ανακοινώσεις για τις τελευταίες εξελίξεις θα κάνει στις 6:00 το απόγευμα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος θα παρουσιάσει το πρόγραμμα ένταξης ιδιωτικών κλινικών στο ΕΣΥ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συγκεκριμένες κλινικές θα διατεθούν αποκλειστικά για ασθενείς με Covid-19, ενώ στο πρόγραμμα του ΕΣΥ θα ενταχθούν και άλλες κλίνες που θα προορίζονται για ασθενείς με διάφορα νοσήματα, όχι όμως κορονοϊό.

Σε δηλώσεις που έκανε την Τετάρτη η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, εξήγησε ότι οι ανακοινώσεις αφορούν την περαιτέρω ενίσχυση του ΕΣΥ και τη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, ενώ πρόσθεσε ότι το «σύστημα υγείας πιέζεται, αντέχει όμως, και θα αντέξει».

Πάντως, η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής παραμένει εξαιρετικά δύσκολη, καθώς οι νοσηλευόμενοι αυξάνονται σημαντικά σε καθημερινή βάση.

Επίσης, αναμένεται σύντομα νέο ρεκόρ διασωληνωμένων, καθώς χθες είχαν ανακοινωθεί 605 άτομα που βρίσκονται υπό μηχανική υποστήριξη (εδώ). Το ρεκόρ, με 622 διασωληνωμένους, είχε καταγραφεί στις 3 Δεκεμβρίου.

Το 60% των ασθενών με μηχανική υποστήριξη της αναπνοής νοσηλεύονται στην Αττική (374 από τους 606).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...